Archieven

Dit bericht is 560 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag een ruime overwinning op FC Binnenmaas geboekt. In Ouderkerk stormde Spirit met name in de eerste twintig minuten over de tegenstander heen. Nog niet iedereen had zijn plaatsje gevonden of de openingstreffer was al een feit.

Meteen na de aftrap werd de bal veroverd en werd Lukas Bos in stelling gebracht. De Maasdamse doelman pareerde nog wel de inzet maar kon niet voorkomen dat de meegelopen Ruben Slooff alsnog afrondde: 1-0.

Ruim tien minuten later scoorde de aanvaller met een flinke uithaal zijn tweede treffer: 2-0. Tim de Vaal was al eerder dichtbij een treffer. Spirit denderde door en creëerde kans op kans en Stefan Bitter kopte Spirit na een kwartier voetballen op 3-0. Lukas Bos was twee minuten later ook trefzeker.

Kansen
Toch was FC Binnenmaas niet helemaal onzichtbaar. De bezoekers kregen in de eerste helft een aantal kansjes om zelf ook te scoren. Enkele pogingen werden door doelman Patrick Bom uit zijn doel gered. Maar ook Spirit kon de score verder uitbreiden. Zo kreeg Lukas Bos twee kopkansen, waarbij de eerste volledig vrij voor het doel. Hij zag tot zijn eigen verbazing de bal naast het doel gaan.

Ook een situatie waarbij vier Spirit spelers tegen twee verdedigers opdoken voor het doel van FC Binnenmaas werd slordig mee omgegaan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 5-0. Onduidelijk was wie uiteindelijk het doelpunt op zijn naam mocht zetten. Stefan Bitter claimde het doelpunt, maar het kan ook zijn dat uiteindelijk Lukas Bos de bal achter de doellijn knikte.

Koploper
In de tweede helft zocht FC Binnenmaas brutaal de aanval. Het kreeg aardig wat kansen en het is aan hun eigen onzorgvuldigheid te danken dat het niet scoorde. Patrick Bom moest een aantal keren redding brengen om zijn doel schoon te houden. Verder gingen inzetten over of (net) naast. De slotfase was weer voor Spirit. Ruben de Vries maakte met een rebound de 6-0 en Tim de Vaal kopte de eindstand naar 7-0.

Daarmee boekte Spirit de grootste zege van dit seizoen in de tweede klasse F en pakte ook de koppositie. Sparta kwam namelijk niet in actie en staat nu tweede. Het verschil is één punt, maar Spirit heeft een wedstrijd meer gespeeld. Heinenoord, dat met 5-0 won van Strijen, staat nu derde, drie punten minder dan de Ouderkerkers.

Onderin heeft SVS voor het eerst gewonnen dit seizoen. Op eigen veld zegevierde de Capelse ploeg met 2-0 van Alexandria’66. Het verschil met Strijen is nog één punt. FC Binnenmaas staat elfde.

Verslag: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 560 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief