Archieven

Dit bericht is 1354 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit is er zaterdag niet in geslaagd de koppositie te behouden. In een niet hoogstaande topper was Sparta het meest gelukkig met een treffer in de 80e minuut.

Sparta was over het algemeen wel de ploeg die het meest balvast was. Maar met uitzondering van het begin van de wedstrijd werden er weinig echte kansen gecreëerd door de bezoekers. Doelman Max van Herk moest dan ook in de beginfase een aantal keer ingrijpen. Daarbij kreeg hij ook nog de hulp van Robbin Brouwer en Sander Kalkman die de bal voor de doellijn wegwerkten.

In de negentiende minuut kregen de Rotterdammers de grootste kans om de score te openen. Een makkelijk gegeven penalty werd uiteindelijk niet benut. De bal belandde naast en boven het doel op de reclameborden. Spirit kreeg ook wat kansjes, maar Robbin Brouwer schoot te zacht en een kopbal van Ingmar Burema ging naast het doel.

In de tweede helft drong Spirit wat meer aan. Sparta was bij vlagen meer in balbezit, maar tot gevaarlijke situaties voor het Ouderkerkse doel kwam het niet. Eén keer moest Max van Herk ingrijpen. Uit een vrije trap pakte de Ouderkerkse doelman de bal klemvast. Spirit kwam niet in problemen en kreeg zelf zeker kansen. Tim van der Zee zag een aantal inzetten door de doelman tot corner verwerkt. Uit één van die corners kon Raoul Haliwela vrij inkoppen. Zijn inzet ging alleen naast het doel.

In de zeventigste minuut claimde heel Spirit een penalty. Op het moment dat Timme van Hof wilde inkoppen kreeg de invaller een klein duwtje in zijn rug. Waar de scheidsrechter in de eerste helft voor een veel lichtere overtreding wel de bal op de stip legde, deed hij dat niet voor Spirit. In de tachtigste minuut kwam Sparta op voorsprong. De normaal altijd degelijke verdediging liet zich dit keer verrassen. Een ongevaarlijke voorzet werd door iedereen gemist, maar bij de tweede paal attent achter de rug van een Spirit-verdediger alsnog ingetikt.

Een slotoffensief volgde. Spirit zette Sparta vast op eigen helft en kreeg nog een aantal goede kansen. Tim van der Zee raakte de paal en Ingmar Burema zag zijn inzet naast gaan. In de slotminuut hield de doelman van Sparta, die al eerder een aantal nuttige reddingen verrichtte voor zijn team, het doel schoon door een kopbal van Timme van Hof op bijna onmogelijke manier onschadelijk te maken. Heel Spirit telde ‘m al. In blessuretijd werd weer bijna gejuicht. Ruben Slooff had de gelijkmaker op zijn schoen. Ook hij zag zijn inzet teniet gaan doordat een Spartaan zich met alles wat hij had voor zijn schot legde.

Waar het tijdens de wedstrijd soms moeite had de bal in bezit te houden en soms onnodig balverlies leed, liet de ploeg van Richard van Cappellen wel degelijk zien goed te kunnen voetballen. Natuurlijk ging Sparta extra verdedigen, maar waar het in de slotfase in balbezit kwam, was dat van korte duur. Spirit creëerde diverse kansen, maar kon uiteindelijk de dik verdiende gelijkmaker niet realiseren.

Door het verlies zakt Spirit naar de derde plaats. Sparta staat nu eerste, gevolgd door Rozenburg, dat met 1-0 won van CWO. Vitesse Delft (0-2 winst bij DCV) volgt op een punt achter Spirit. Daaronder staan NSVV, Binnenmaas en Alexandria’66. Onderin heeft De Zwerver de laatste plaats afgestaan aan DeltaSport. De Zwerver won met 0-1 van NSVV. DeltaSport speelde gelijk tegen Strijen (1-1), maar de Vlaardingse ploeg kreeg vijf punten aftrek als straf voor de ongeregeldheden eerder dit seizoen.

Zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Charlois. De promovendus staat, met een wedstrijd minder gespeeld en drie punten achter op Spirit, op de achtste plaats.