Archieven

Dit bericht is 1239 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit blijft de kampioen gelijkspelen van dit seizoen. Het kwam zaterdag wéér niet verder dan een remise, nu op bezoek bij NSVV. In Numansdorp werd het 1-1.

Zonder Laurens Visser (afwezig) en Tim van der Zee (niet fit) in de basis startte Spirit voortvarend. Het zocht geregeld de aanval, maar kon weinig serieuze kansen creëren. Een schot van Stefan Bitter in de openingsfase dat over ging en een schotje op doel van Ruben Slooff was het enige resultaat. Na een half uur spelen kwamen de Ouderkerkers toch op voorsprong. Timme van Hof kreeg de bal mee van Ruben Slooff en schoot hard de 0-1 achter de doelman van NSVV.

Vlak voor rust kon Ruben Slooff de wedstrijd op slot zetten, maar overtuigde niet toen hij een vrije schotkans kreeg recht voor het doel.

In de tweede helft kwam de thuisploeg al vroeg langszij. Een makkelijk gegeven penalty was voor Max van Herk onhoudbaar (1-1).

De goal gaf NSVV extra moed. Spirit had het moeilijk in de tweede helft en kwam dan ook moeilijk in scoringsposities. Een te zacht schot van Amine Karroum en een kopbal van Timme van Hof was te weinig om het NSVV moeilijk te maken. NSVV op zijn beurt kwam wel gevaarlijk voor het Ouderkerkse doel. Na een uur spelen hield Max van Herk zijn ploeg in de wedstrijd. Oog in oog met de NSVV-spits was hij zijn tegenstander de baas.

Met man en macht hield Spirit uiteindelijk stand en moest genoegen nemen met het zesde gelijke spel van dit seizoen.

Spirit blijft met het gelijke spel op de vijfde plaats staan. Vitesse Delft kon in een onderling duel niet inlopen op Sparta en kwam ook niet verder dan 1-1. Charlois, de nummer twee, profiteerde niet van het gelijke spel van de koploper. Op bezoek bij CWO werd in een doelpuntfestijn met 5-5 gelijk gespeeld. De enige winnaar in de top vijf was FC Binnenmaas. Op bezoek bij DeltaSport werd met 1-3 gewonnen. De Vlaardingers blijven laatste, maar kijken nu tegen andere concurrenten. De Zwerver wist op bezoek bij SVS zijn vijfde overwinning te behalen. Strijen (0-1 tegen DCV) en Alexandria’66 (0-1 tegen Rozenburg) verloren en staan nu op de nacompetitieplaatsen.

Volgende week speelt Spirit thuis tegen DeltaSport.