Archieven

Dit bericht is 583 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag geen goed gevolg kunnen geven aan het spelbeeld tegen koplopers Oranje Wit en IFC. Met maar liefst vijf invallers pakten de Ouderkerkers twee weken terug een punt bij IFC en verloor het de week ervoor pas in de blessuretijd van Oranje Wit.

Ondanks dat ene punt gaf dat vertrouwen voor het verloop van de competitie, waarin Spirit moet vechten voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van Richard van Cappellen geen vuist te maken tegen De Alblas. Op bezoek bij de promovendus leed de Ouderkerkse ploeg een 4-1 nederlaag.

Spirit kwam met een fitte selectie naar Alblasserdam, maar miste nog steeds een aantal spelers. Sean Luthart was er niet bij. Net als vorige week stond Aart Labee (37) tussen de palen. Op het middenveld startte Daniel van der Zwan en Timme van Hof naast aanvoerder Niels de Vries.

Cris de Jong, Eric Jansen en Ruben de Vries begonnen (nog niet wedstrijdfit) op de bank. In de voorste linie was Ruben Slooff weer terug. Hij startte vanaf de linkerkant en Tjerk de Kogel kwam van rechts. Lukas Bos stond in de punt van de aanval.

De wedstrijd
Zonder goede kansen te creëren hield Spirit het eerste deel wel stand, maar moest toezien dat de thuisploeg vanaf de penalty stip op voorsprong kwam (1-0). In het vervolg was Lukas Bos met een kopbal op de lat dichtbij de gelijkmaker.

De wedstrijd werd in het eerste kwartier van de tweede helft beslist. Nog niet iedereen stond weer langs de zijlijn toen De Alblas de 2-0 op het scorebord zette. Spirit antwoordde snel. Ruben de Vries gaf een slim passje en Ruben Slooff scoorde de 2-1.

Maar de aansluitingstreffer gaf Spirit geen vertrouwen. De Alblas maakte daar gebruik van en bouwde de voorsprong binnen tien minuten uit naar 4-1. Spirit speelde de wedstrijd niet met elf man uit. Lukas Bos kreeg twee keer geel en moest vroegtijdig naar de kleedkamer.

Ranglijst
Door de nederlaag van Spirit zakten de geel-witten nog verder in de degradatie zorgen. Pelikaan won met 0-2 bij Streefkerk en staat nu op plaats negen, nog steeds een plaats dat nacompetitie betekent aan het eind van het seizoen.

Spirit staat nu in punten gelijk met cvv Zwervers (1-3 zege bij Alexandria’66) en De Zwerver (0-6 verlies tegen Spartaan’20). De drie ploegen hebben een buffer van vijf punten ten opzichte van hekkensluiter Streefkerk. De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks.

Rijsoord (2-1 nederlaag bij IFC) staat op de onderste ‘veilige’ plaats. Het verschil met Spirit is vijf punten. Rijsoord heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

De zorgen bij Spirit groeien gestaag. Het zal snel punten moeten gaan pakken om zich uit de gevarenzone te spelen. Maart zal voor de Ouderkerkers erop of eronder worden. Behalve koploper Spartaan’20 speelt Spirit tegen Pelikaan, Rijsoord en De Zwerver. Met name die laatste drie wedstrijden zullen cruciaal zijn.

Volgende week sluit Spirit de februari maand af met de thuiswedstrijd tegen Streefkerk

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 583 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief