Archieven

Dit bericht is 241 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag drie broodnodige punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen VVGZ. De Ouderkerkers wonnen dik verdiend met 2-0 van de huidige nummer vier van de competitie.

Al na vier minuten spelen gaf Lukas Bos een geweldige steekpass op Ruben Slooff. De inzet kwam via de keeper voor het doel waar Daniel van der Zwan het laatste tikje gaf: 1-0. Spirit controleerde het vervolg van de wedstrijd. Bij vlagen liet het mooie combinaties zien en zette het druk op de Zwijndrechtse defensie.

Zo kreeg Ruben Slooff net niet de bal mee nadat Daniel van der Zwan en Olaf Visser een mooie aanval opzette en kwam een voorzet in niemandsland terecht nadat Daniel van der Zwan weer een aanval opbouwde. Dit keer deed hij dat met Ruben de Vries die met een vloeiende beweging Anton de Koning naar voren stuurde.

Zo was het jeugdige talent vaak betrokken in aanvallend opzicht en kreeg hij zelf net niet de bal onder controle om zijn tweede treffer aan te tekenen. In de slotfase stond hij weer aan de basis toen hij Ruben Slooff in stelling bracht. De aanvaller gaf af op Niels de Vries. Het schot dat volgde werd met enige moeite door de VVGZ doelman gestopt. Ook even daarvoor stopte hij de inzet van Ruben de Vries en zag hij tot zijn opluchting een afstandsschot vanuit de middencirkel van Lukas Bos over hem heen, maar naast het doel gaan.

VVGZ kon alleen maar speldenprikjes uitdelen in de eerste helft. Zo had doelman Sean Luthart even moeite met een schot en zag hij een inzet naast zijn doel gaan.

Tweede helft
In de tweede helft zette de ploeg van Richard van Cappellen iets meer aan. Ruben Slooff schoot tegen de lat en Olaf Visser probeerde de keeper te verrassen met een boogbal. Lukas Bos zette Spirit binnen een kwartier op 2-0. De manier waarop was niet de eerste keer. Hij kreeg de bal buiten de zestien meter en in zijn draai schoof hij de bal in de hoek van het doel.

VVGZ nam daarna langzaam het initiatief even over en creëerde een aantal mogelijkheden. Sean Luthart liet zien dat hij de laatste tijd in vorm is. Elke wedstrijd laat de Ouderkerkse doelman wel één of twee spectaculaire reddingen zien. Zo ook afgelopen zaterdag waar hij alert reageerde bij een inzet van dichtbij bij de paal en redde hij katachtig toen een speler van VVGZ plotseling van dichtbij de aansluitingstreffer dacht in te schieten.

Ranglijst
Ondanks deze kansen bleef het 2-0. Met de overwinning steeg Spirit in de ranglijst naar de achtste plaats. Cvv Zwervers en Rijsoord kwamen niet in actie en Pelikaan speelde gelijk tegen De Alblas. De verschillen zijn minimaal. Spirit en cvv Zwervers staan nu resp. achtste en negende met 24 punten en staan Pelikaan en Rijsoord met 23 punten op plaats tien en elf. Met nog twee wedstrijden te gaan zullen deze vier ploegen moeten gaan strijden om één ‘handhaving-plaats’. De overige drie zullen nacompetitie moeten gaan spelen.

Spirit gaat zaterdag op bezoek bij Oranje Wit, cvv Zwervers speelt op Kinderdijk bij De Zwerver, Pelikaan reist af naar IFC en Rijsoord moet het in Alblasserdam opnemen tegen De Alblas.

Een spannend slot in de onderste regionen van de twee klasse F, waarin Streefkerk al is gedegradeerd en De Zwerver nog aan een heel dun zijden draadje hangt. Het kan alleen rechtstreekse degradatie ontlopen wanneer het zelf twee keer wint en dat Rijsoord òf Pelikaan beide wedstrijden verliest en minimaal tien doelpunten goed maakt.

De strijd om het kampioenschap is gestreden. Spartaan’20 is met de 1-0 overwinning op IFC afgelopen zaterdag kampioen geworden. In de strijd om de twee periode klopt Alexandria’66 brutaal aan, maar ontloopt Oranje Wit deze titel niet, mits het niet de laatste twee wedstrijden gaat verliezen. IFC pakt de derde periode (hoogste plaats zonder periodetitel). De periodetitel van Spartaan’20 gaat dan naar de vierde plaats, waar VVGZ de beste papieren heeft, maar ook Alexandria’66 en EBOH stiekem hopen op (nog) een misstap van de ploeg uit Zwijndrecht.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 241 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief