Archieven

Dit bericht is 1508 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Rozenburg werd het 1-3.

De Ouderkerkers hadden het niet gemakkelijk. In de beginfase was de thuisploeg meteen gevaarlijk en kwam ook vroeg op voorsprong. Rozenburg kreeg daarna nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar na ruim een kwartier kwam Spirit toch op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk Ruben Slooff die het laatste tikje gaf voor de gelijkmaker. Vlak voor rust kon de aanvaller zijn ploeg ook op voorsprong brengen, maar zijn schot ging net over het doel.

De tweede helft begon voor Spirit wat voortvarender. Het was Niels de Vries die met een goed schot de 1-2 op het scorebord zette. Het doelpunt bevrijdde Spirit niet, al hadden Christian Schrader en Ruben Slooff nog wel de kans de wedstrijd in het slot te schieten.

Nu bleef Rozenburg het geloof houden iets over te houden aan de wedstrijd tegen Spirit. Rond het uur spelen kreeg het een aantal grote kansen op de gelijkmaker.

Het laatste kwartier herpakte Spirit zich enigszins. Niels de Vries bracht Spirit op een comfortabelere voorsprong door uit een vrije trap de 1-3 in te schieten. Daarna kregen Robbin Brouwer en Tim van der Zee nog de gelegenheid het net te vinden, maar misten de scherpte.

Spirit speelde niet zijn beste wedstrijd, maar wist uiteindelijk toch de drie punten uit het vuur te slepen. Helemaal ongeschonden kwam de ploeg van Richard van Cappellen niet uit de strijd. Doelman Wouter Korteweg viel in de eerste helft geblesseerd uit. Per brancard werd hij van het veld gedragen en later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit voorzorg moest hij een nachtje blijven. Zondag mocht hij weer naar huis om daar rustig te herstellen. In de slotfase kreeg Tim de Vaal zijn tweede gele kaart en moest Spirit de wedstrijd uitspelen met tien man.

Komende zaterdag staat de beladen derby op het programma. Spirit gaat dan op bezoek bij DCV, dat net als Spirit zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen heeft gewonnen. Op bezoek bij Alexandria’66 werd met 1-2 gewonnen. Behalve Spirit en DCV heeft ook CWO de volle winst behaald. De Vlaardingers wonnen met 1-2 bij Charlois.