Archieven

Dit bericht is 478 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zichzelf afgelopen zaterdag geen goede dienst bewezen. In Dordrecht moesten de Ouderkerkers de punten delen met EBOH.

Spirit moest het stellen zonder Ruben de Vries, die een schorsing uitzat vanwege de rode kaart van vorige week tegen Rijsoord. Daardoor kreeg Tjerk de Kogel weer een basis plaats. Timme van Hof startte ook in de basis. Dat ging ten koste van Anton de Koning, die de afgelopen wedstrijden goed op dreef was.

In de eerste helft hadden beide ploegen weinig te bieden. Spirit was meer in bal bezit maar serieuze kansen werden er niet gecreëerd. Daniel van der Zwan en Ruben Slooff stuitte op de keeper en een kopbal van de Spirit spits miste te veel kracht om doeltreffend te zijn. De thuisploeg liet pas in het laatste kwartier van de eerste helft van zich spreken. Maar de schoten richting doel gingen over het doel van Sean Luthart.

Tweede helft
In de tweede helft viel er meer te beleven. Na een uur spelen brak de wedstrijd open. Daniel van der Zwan zag zijn inzet door de keeper gestopt waarna de bal voor de voeten viel van Ruben Slooff die simpel in kon tikken (0-1). De thuisploeg antwoordde al snel op de openingsgoal. Met een prachtig schot stond twee minuten later alweer de 1-1 op het scorebord.

Met nog 25 minuten te gaan kreeg een Dordrechtse speler zijn tweede gele kaart wegens ‘praten’. Tegen de numerieke minderheid nam Spirit het initiatief, maar het enige wapenfeit wat te melden was rondom het doel was een poging van Ruben Slooff. EBOH toonde veerkracht en was dichter bij de voorsprong dan Spirit. Een schot dat net naast ging werd even daarna gevolgd door een goed schot op doel, waarbij Sean Luthart met een goede save zijn doel dit keer wel leeg hield.

In de slotfase leek Spirit toch met de winst aan de haal te gaan. Het was Ruben Slooff die de gele kanaries weer op voorsprong zette (1-2). Maar ook nu duurde die voorsprong niet lang. De ingevallen Jochem Schrader maakte hands en de scheidsrechter legde hem op de stip, wat hij even daarvoor niet deed voor Spirit toen een op de grond liggende speler van EBOH voor zijn eigen doel de bal duidelijk met de hand beroerde. De penalty werd feilloos ingeschoten en Spirit zag weer een voorsprong snel teniet gaan. Ook nog een tweede rode kaart bij EBOH hielp Spirit niet om toch de winst mee naar huis te nemen. Daarvoor had de ploeg van Richard van Cappellen aanvallend gezien veel te weinig te bieden.

Stand
Ondanks de stand op de ranglijst (EBOH stond derde en Spirit zevende) was het gelijke spel niet nodig geweest. Te veel spelers haalden niet hun niveau waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef. Net als in de uitwedstrijd tegen Pelikaan moest Spirit ook nu genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel.

In de stand van de competitie verandert er voor Spirit weinig. Ondanks de gelijke spelen van naaste concurrenten moet Spirit nog steeds angstvallig naar beneden blijven kijken. cvv Zwervers en Pelikaan speelden onderling met 3-3 gelijk en ook Alexandria’66 en VVGZ wonnen niet. Alexandria’66 zal zijn gelijke spel het meest zien als winst. Het ‘onverslaanbaar lijkende’ Spartaan’20 werd op Sportpark Oosterflank op 1-1 gehouden. VVGZ daarentegen zal het gelijke spel zien als een nederlaag. Op eigen veld kwam het tegen hekkensluiter Streefkerk niet verder dan 1-1.

Naast Spartaan’20 verspeelde ook medekoploper Oranje Wit de eerste punten. Op eigen veld verloor het met 0-1 van IFC, dat daarmee de derde plaats overneemt van EBOH. De Alblas versterkte zich in de middenmoot door met 4-2 te winnen van De Zwerver.

Dinsdagavond speelt Spirit op Kinderdijk tegen De Zwerver. Die wedstrijd werd vorige week afgelast. Volgende week is Spirit vrij vanwege de oneven aantal clubs in de tweede klasse F.

Door: Eric de Vendt

Dit bericht is 478 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief