Archieven

Dit bericht is 584 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag de strijd om een mogelijk kampioenschap niet vol kunnen houden. Op eigen veld verloren de Ouderkerkers met 1-2 van Alexandria’66.

Spirit startte zonder Tim de Vaal, die vorige week geblesseerd raakte aan zijn knie en dit seizoen niet meer inzetbaar is. Stefan Bitter begon daarom achterin centraal naast Kevin Kriek. Ook Anton de Koning begon in de basis als rechtsback. Timme van Hof werd naar voren geschoven, wat ten koste ging van Tjerk de Kogel. Spirit begon de wedstrijd voortvarend. Ruben Slooff strafte de weifelend uitkomende keeper af en zette al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord.

Alexandria’66 gaf al snel een waarschuwing af. Een paar minuten na de openingsgoal ging de Rotterdamse poging net naast het doel. De tegenstander van Spirit speelde zijn laatste wedstrijd en hoefde nergens meer om te spelen. Het kreeg dan ook een aantal kansen om voor rust op gelijke hoogte te komen. Ook Spirit creëerde een aantal mogelijkheden de score uit te bouwen. Een omhaal van Ruben de Vries werd met één vuist uit het doel gehouden en Lukas Bos kopte net naast. De grootste kans was voor Timme van Hof. Niels de Vries schoot van afstand. De keeper pareerde de bal, maar kon de bal niet controleren. Timme van Hof kreeg de afgeketste bal niet tussen de palen. Even na rust was hij wel doeltreffend. Maar de mooi geplaatste lob werd wegens buitenspel afgekeurd.

Daarna namen de bezoekers het initiatief over. Spirit beperkte zich tot verdedigen en lieten aanvallend nauwelijks iets zien. Alexandria’66 zag een aantal grote kansen teniet gaan. Twee vrijstaande aanvallers kregen de bal niet achter doelman Patrick Bom en Kevin Kriek gooide zich voor de bal om een schot te blokkeren.

Tweede helft
Halverwege de tweede helft sloegen de Rotterdammers toe. Een aanvaller van Alexandria’66 kon vrij gemakkelijk een aantal Spirit spelers voorbij gaan en kon schuin voor het doel de bal in de lange hoek schuiven (1-1). Een paar minuten later was het weer raak. Weer kon een speler zo het strafschopgebied in gaan en vanaf dezelfde positie inschieten: 1-2.

Spirit zette nog aan en kreeg nog wel een aantal mogelijkheden via Ruben Slooff en Lukas Bos. Kevin Kriek kon bijna bij de eerste paal verrassen, maar de gelijkmaker kwam er niet. De Ouderkerkers zette wel druk, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet in het overvolle strafschopgebied. Spirit verliest en staakte daarmee de strijd om het kampioenschap.

Andere teams
Sparta werd op bezoek bij Neptunus-Schiebroek (1-2) kampioen in de tweede klasse F. Nieuwerkerk speelde bij VVGZ met 1-1 gelijk en liep dus een punt in op Spirit. Het verschil is nu drie punten en negen doelpunten in het voordeel van Spirit. Nieuwerkerk moet volgende week met minimaal vijf doelpunten verschil winnen van Spirit om de Ouderkerkers van de tweede plaats af te houden. Beide ploegen hebben zich al geplaatst voor de nacompetitie. Naast Spirit en Nieuwerkerk gaat ook VVGZ daaraan meedoen. Uiteindelijk zullen twee van de dertien ploegen kunnen promoveren naar de eerste klasse.

Onderin zijn de meeste beslissingen al gevallen. Strijen en Slikkerveer zijn gedegradeerd. Hillegersberg, SVS en FC Binnenmaas zullen zich op moeten gaan maken voor de nacompetitie tegen degradatie. Er is nog één klein punt om te strijden. De negende plaats stroomt pas in de tweede ronde in. Hillegersberg heeft daarvoor de beste papieren. De Rotterdammers hebben drie punten meer dan SVS en FC Binnenmaas, maar hebben wel een slechter doelsaldo.

Volgende week is de laatste speelronde. Spirit gaat op bezoek bij Nieuwerkerk met één opdracht: niet verliezen met méér dan vier doelpunten verschil. Als ze daarin slagen blijven ze tweede in de competitie en zijn daarmee dan vrijgeloot in de eerste ronde.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 584 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief