Archieven

Dit bericht is 510 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zijn laatste thuiswedstrijd van 2023 met 1-2 verloren van Alexandria’66. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft.

Spirit startte zonder Timme van Hof (geschorst), Daniel van der Zwan en Marijn Advocaat (beide niet fit). Tjerk de Kogel begon daardoor in de basis, net als Jochem Schrader. Hij startte is het centrum van de verdediging samen met Stefan Bitter.

Spirit kreeg de eerste mogelijkheden. Ruben Slooff dacht de bal mee te krijgen van Eric Jansen en kon vrij richting doel gaan. De grensrechter oordeelde echter anders. Paar minuten later volgde een kort offensief van Spirit. Met hangen en wurgen hield de Rotterdamse doelman ten kosten van corners zijn doel schoon.

Langzaam namen de bezoekers het initiatief over. Het zette meer druk op de Spirit defensie en zorgde na ruim 10 minuten spelen voor de eerste dreiging. Het eerste gevaar smoorde in het Ouderkerkse strafschopgebied, maar niet lang kwam er gevaar dichter bij het doel.

Na ruim een kwartier ging het fout bij Spirit. Anton de Koning verslikte zich in zijn tegenstander die vervolgens doelman Sean Luthart kansloos liet (0-1). Alexandria’66 controleerde de wedstrijd, hield achterin de deur op slot en met de snelle aanvallers hield het druk op Spirit. De thuisploeg had er moeite mee. Regelmatig kon een Rotterdamse aanvaller de ruimte achter de Spirit defensie duiken.

Dat gebeurde dan ook bij de 0-2. Jochem Schrader moest in de achtervolging, liep zijn tegenstander in de rug en Alexandria’66 kon zijn voorsprong van elf meter verdubbelen. Even kreeg Spirit een opleving. Want Niels de Vries zorgde snel weer voor de aansluitingstreffer (1-2).

In het vervolg van de eerste helft schoot Robbin Brouwer voor langs en kregen de bezoekers in de blessuretijd een grote kans om op een comfortabele voorsprong de rust in te gaan.

Tweede helft
Het begin van de tweede helft was voor Alexandria’66, dat net naast het Ouderkerkse doel tikte. De Ouderkerkse doelman moest adequaat optreden toen een bal via Jochem Schrader het doel in leek te gaan. Spirit creëerde weinig uitgespeelde kansen. Ruben Slooff kreeg een grote mogelijkheid, maar zag zijn inzet door de keeper gekeerd. Eric Jansen mocht het nog twee keer proberen uit een vrije trap. De eerste belandde in de muur, de tweede ging hoog over. Ruben de Vries schoot net naast.

Nadat Alexandria’66 nog een kans kreeg (over) besloot Spirit in de laatste tien minuten opportunistischer te gaan spelen. Mick Veldhoen kwam erbij en Alexandria’66 beperkte zich tot verdedigen. Maar tot echte kansen voor Spirit kwam het niet en leed het zijn derde thuisnederlaag.

Ranglijst
In de ranglijst zakt Spirit naar de negende plaats, net onder de nacompetitie grens. Het verschil met Rijsoord en Alexandria’66 is nu twee punten, maar Spirit heeft nog wel een wedstrijd meer te goed. Van de ploegen in degradatiezorgen wist Spirit alleen te winnen van Streefkerk en Rijsoord. Naast de nederlaag tegen Alexandria’66 verloor Spirit ook van De Zwerver. Tegen cvv Zwervers en Pelikaan werd gelijk gespeeld.

Zaterdag speelt Spirit de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en gaat daarvoor op bezoek bij VVGZ.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 510 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief