Archieven

Dit bericht is 1220 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van NSVV.

In Ouderkerk stond de eindstand al bij rust op het scorebord. Na een half uur spelen werd het 1-0 door een prachtig hard schot van Stefan Bitter. Vlak voor rust verdubbelde Laurens Visser de voorsprong voor de geel-witten.

Spirit speelde een goede eerste helft en creëerde in de begin fase wat kleine kansjes. De bezoekers uit Numansdorp stelden daar weinig tegenover. Pas na ruim 20 minuten spelen zorgden zij voor het eerst enig gevaar bij het Ouderkerkse doel.

De twee helft was kwalitatief een stuk minder. Het oogde wat rommeliger en NSVV zette wat meer druk op de helft van Spirit. Dat resulteerde, met name in het laatste deel van de tweede helft, in soms hachelijke momenten voor het doel van Max van Herk, die met goede ingrepen zijn doel schoon hield. Daarbij werd hij een aantal keren geholpen door zijn verdediging, dat met kunst en vlieg werk de inzet van NSVV onschadelijk maakte.

Toch kreeg Spirit kansen om de wedstrijd voortijdig echt op slot te zetten. Na bijna een uur spelen werd Laurens Visser gevloerd, maar scheidsrechter Van Lith wilde niet van een penalty weten. Een paar minuten later kwam Robbin Brouwer op links mee, maar zijn schot was te makkelijk voor de NSVV-doelman. De grootste kans was voor Laurens Visser. Tim van der Zee kwam via de rechterkant op, passeerde zijn man langs de achterlijn en gaf voor op de spits. De niet te missen kans bleek toch moeilijker dan gedacht en ging ver naast. Ver in blessuretijd was de ingevallen Giorgio Getrouw ook nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt.

Met deze overwinning stijgt Spirit naar de vierde plaats en laat nu NSVV en Alexandria’66, dat verrassend thuis met 1-2 verloor van CWO, achter zich. Sparta, dat met 4-0 won van De Zwerver, is de nieuwe koploper. Rozenburg, vorige week nog koploper, verloor op bezoek bij FC Binnenmaas.