Archieven

Dit bericht is 931 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Pelikaan te winnen. De strijd om de tweede plaats eindigde uiteindelijk in 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een terechte uitslag. Gezien het kansenverloop stapte Spirit toch met gemengde gevoelens van het veld. Zeker nadat het in de blessuretijd een penalty miste.

Beide ploegen maakten van de wedstrijd een echte schaakpartij, wat niet gunstig was voor de amusementswaarde. Beide keepers hadden dan ook met name in de eerste helft weinig te doen. Pelikaan nam wel vanaf het begin het initiatief in handen. Het speelde georganiseerder dan Spirit en was meer in balbezit. Bij vlagen zette het Spirit onder druk, maar tot meer dan een schot over het doel kwam het niet.

Na een half uur spelen lieten de Ouderkerkers zich meer zien. Dat resulteerde al gauw in een doelpunt van Tim van der Zee. De aanvaller scoorde op fraaie wijze door vanaf de zijkant voor te geven. Zijn voorzet was niet goed, maar de bal belandde achter de doelman toch in het doel: 1-0.

Na de openingstreffer creëerde Spirit meteen een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Ruben Slooff ontweek de buitenspelval en stond bijna oog in oog met de Zwijndrechtse doelman. Niels de Vries tikt een corner net naast en Tim van der Zee schoot over. Een vrije trap werd door Stefan Bitter fraai ingeschoten. Iedereen stond erbij en keek ernaar, maar de lat voorkwam een tweede treffer.

Spirit ging aan het begin van de tweede helft verder waar het in de eerste helft mee bezig was. Christian Schrader dwong de keeper tot een uiterste redding en een aanval opgebouwd door Timme van Hof kwam via Tim van der Zee bij de opkomende Ingmar Burema. Weer was het de lat die een doelpunt van Spirit voorkwam.

Na een uur spelen waren het de bezoekers die het heft weer in handen namen. Maar net als in de eerste helft kwam ook nu doelman Haasnoot niet echt in problemen. Toch kwam in deze fase de gelijkmaker op het scorebord. Een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied kwam door het volle doelgebied achter de Ouderkerkse keeper in het net (1-1).

Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde na de gelijkmaker. Pelikaan zette aan voor een slotoffensief en Spirit probeerde in de tegenaanval tot score te komen. Dat resulteerde in de slotminuten tot een schot van Pelikaan dat net over het doel ging en zag Niels de Vries zijn inzet op de lat gaan.

Ruim in blessuretijd ging de Zwijndrechtse doelman in de fout. Hij liep Tjerk de Kogel in de rug en de uitstekend leidende scheidsrechter Noordhoek wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Stefan Bitter nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot vervolgens te zacht in waardoor de goalie van Pelikaan zijn fout goedmaakte.

Het gelijke spel voelde voor Spirit als een verlies. Het speelde geen grootse wedstrijd, maar had wel de grootste kansen.

Toch heeft Spirit wel iets positiefs overgehouden aan de wedstrijd. Laurens Visser is weer hersteld en maakte zaterdag zijn eerste minuten. Ook Robbin Brouwer viel in. De verdediger is ook weer hersteld van zijn blessure. Ook keeper Wouter Korteweg is weer op de weg terug. Een plek onder de lat is echter nog te vroeg.

Spirit is door het gelijke spel gezakt naar de vijfde plaats. DCV blijft de koploper. De Krimpenaren wonnen met 5-0 van SVS. Onderin heeft Rozenburg zijn eerste punten behaald. Op eigen veld werd met 6-2 gewonnen van Strijen. Alexandria’66 staat nog puntloos onderaan.

Komende zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Hellevoetsluis (2-7 winst bij Charlois), dat nu met evenveel punten als Spirit op de vierde plaats staat.