Archieven

Dit bericht is 328 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft niet voor een stunt kunnen zorgen door de punten uit Dordrecht mee naar huis te nemen. In de strijd tegen degradatie waren tegen het moeilijk verslaan bare Oranje Wit dan ook erg belangrijk. Uiteindelijk verloren de Ouderkerkers de wedstrijd met 3-1.

Zoals veel eerdere wedstrijden dit seizoen speelde de ploeg van Richard van Cappellen effectiviteit weer parten. Zo kregen Ruben Slooff (keeper), Ruben de Vries (lat), Anton de Koning (over), Robbin Brouwer (naast) en Lukas Bos (van eigen helft net over) serieuze mogelijkheden. Oranje Wit creëerde ook kansen met schoten voorlangs en op de lat, maar waren na ruim een half uur wel doeltreffend (1-0).

Vlak na rust kwam Spirit op gelijke hoogte door een doelpunt van Niels de Vries (1-1). In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er van alles. Daniel van der Zwan schiet op de paal, Ruben Slooff schiet voorlangs en Kevin Kriek zag zijn kopbal niet in het doel belandden.

Ook nog in het eerste kwartier commotie over een gele kaart voor Oranje Wit. Bij Spirit was men er van overtuigd dat de betreffende speler zijn tweede kreeg, maar de scheidsrechter oordeelde schijnbaar anders, want een andere kleur kaart kwam er niet.

In de jacht op de voorsprong met schoten van Lukas Bos en Daniel van der Zwan liet het een kwartier voor tijd in de verdediging een steekje vallen en kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1.

In de slotfase zag Ruben de Vries zijn doelpunt niet doorgaan en stuitte Tjerk de Kogel op de keeper. Spirit eindigde de wedstrijd met 10 man. Sean Luthart maakte buiten het strafschopgebied een overtreding en moest in blessuretijd vroegtijdig richting kleedkamer. Noodgedwongen trok Olaf Visser de handschoenen aan. De jonge verdediger was echter kansloos op het vervolg: 3-1.

Andere resultaten
Spirit verliest en is volgende week onder andere afhankelijk van resultaten op de andere velden. Op eigen veld staat de wedstrijd tegen De Alblas op het programma. Die wedstrijd zal in eerste instantie gewonnen moeten worden. Daarnaast mogen Rijsoord én cvv Zwervers niet winnen. Cvv Zwervers ontvangt in Capelle aan den IJssel Alexandria’66. De Rotterdamse ploeg, dat bijna het hele seizoen strijdt tegen het degradatie, kan zich bij winst nu zelfs plaatsen voor de play offs voor promotie naar de eerste klasse.

Bij de wedstrijd van Rijsoord, de andere concurrent van Spirit, zijn de Ouderkerkers volledig afhankelijk van de strijdvaardigheid van IFC. IFC gaat zich opmaken voor de nacompetitie om promotie af te dwingen en zal mogelijk niet te veel risico nemen in deze laatste competitiewedstrijd. De streekderby van de twee buurgemeenten (hemelsbreed ca drie kilometer van elkaar vandaan) wordt gespeeld bij Rijsoord.

Spartaan’20 was vorige week al kampioen geworden. Oranje Wit won zaterdag de tweede periode. IFC krijgt de periode van Spartaan’20. De derde periode gaat naar VVGZ of Alexandria’66. VVGZ is uitgespeeld en wacht met spanning af naar de uitslag van Alexandria’66. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten.

Onderin was Streefkerk al eerder gedegradeerd. Afgelopen weekend is ook het doek definitief gevallen voor De Zwerver. Pelikaan staat elfde. De ploeg uit Zwijndrecht is nog niet kansloos. Wanneer Spirit en cvv Zwervers niet winnen èn Rijsoord verliest, kan Pelikaan zich zelfs nog veilig spelen. Het moet dan zelf wel winnen van Streefkerk.

Dus ook in de laatste speelronde strijden vier ploegen voor één ‘veilige’ plaats. Eigenlijk moet De Alblas ook in dit groepje gezet worden, want heel theoretisch kan De Alblas ook nog in de gevarenzone terecht komen. Als het verliest van Spirit en  cvv Zwervers en Rijsoord winnen, wordt het doelsaldo tussen De Alblas en cvv Zwervers doorslaggevend. Dat is momenteel met negen doelpunten in het voordeel van De Alblas.

Door Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 328 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief