Archieven

Dit bericht is 703 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Spirit heeft zaterdag geen vervolg kunnen geven aan de met klinkende cijfers gewonnen wedstrijd bij Hillegersberg. Op eigen veld moest het hun meerdere erkennen aan Sparta. Met enigszins geflatteerde cijfers werd het 1-4 voor de Rotterdammers. In de blessuretijd, toen Spirit alles of niets speelde, counterde Sparta naar de grote overwinning.

Spirit begon goed aan de wedstrijd. Met name in de eerste helft was Spirit de betere ploeg. De Ouderkerkers creëerden diverse kansjes, maar konden niet vroegtijdig Sparta pijn doen. Schoten van Niels de Vries en Christian Schrader kwamen in de handen van de keeper. Meer moeite had de Rotterdamse doelman met de inzet van Ruben Slooff. Op de ongecontroleerde bal werd niet door medespelers gereageerd. Ook moest de keeper gestrekt om een schot van Christian Schrader in de lange hoek uit zijn doel te houden.

Toch kwam Spirit verdiend op voorsprong. Vlak voor rust kopte Ruben de Vries een corner raak in en kwam Spirit verdiend op een 1-0 voorsprong.

Vlak na rust braken cruciale minuten aan voor Spirit. Tjerk de Kogel gaf op de achterlijn keurig terug op Christian Schrader. De aanvaller had de 2-0 voor het inschieten maar vrij voor doel werd zijn veel te zwakke inzet makkelijk gestopt. Nog geen minuut later speelde de Rotterdamse grensrechter een (voor Spirit) negatieve rol. Een steekpass van Niels de Vries op Christian Schrader werd ten onrechte afgevlagd. Christian Schrader was op dat moment in zijn eentje onderweg richting het Sparta doel.

Het werd geen 2-0 voor Spirit en Sparta ging meer druk zetten. Nog geen 5 minuten later viel de goal wel voor Sparta. Ook hier werd voor buitenspel gevlagd, maar nu werd het vlag signaal wel overruled. Achteraf was óók hier geen sprake van buitenspel, maar wel zuur voor de ploeg van Richard van Cappellen omdat de scheidsrechter naast het genoemde vlagsignaal op Christian Schrader ook nog een aantal andere dubieuze momenten waarvoor de vlag werd opgestoken wel werd overgenomen en die ene keer van Spirit zijde niet. Geen buitenspel dus en Sean Luthart was kansloos: 1-1.

Spirit kwam de klap niet meer te boven. Het had moeite de teleurstelling te verwerken en kwam niet meer in hun spel. Sparta rook op hun beurt bloed. De Rotterdammers profiteerde van Spirit balverlies en kwam een kwartier voor tijd op 1-2.

In het resterende deel ging Spirit met Robin Brouwer als extra aanvaller alles of niets spelen. Lukas Bos kwam als extra spits om te proberen via het opportunistisch spel de gelijkmaker af te dwingen. Maar meer als een afzwaaiende volley kwam Spirit niet. In de slotminuut werd nog een penalty geclaimd. Stefan Bitter werd geraakt, maar werd niet zwaar genoeg bevonden om de bal op de stip te leggen.

Dat het uiteindelijk nog 1-3 en 1-4 werd is enkel voer voor de statistieken.

Spirit zakte met deze nederlaag naar de 5e plaats en Sparta is de nieuwe koploper. Alexandria’66, dat met 2-4 won bij Slikkerveer, staat nu 2e. Neptunus-Schiebroek (1-0 winst op Heinenoord) en Strijen (2-3 winst bij SVS) maken de top 4 compleet.

Doordat de competitie uit een oneven aantal ploegen bestaat is er wekelijks een team vrij. Vorige week was dat Nieuwerkerk. Voor onze buren aan de andere kant van de IJssel is het seizoen nu ook begonnen. Op bezoek bij Pelikaan werd een 4-3 nederlaag geleden. Met Hillegersberg (dit weekend vrij), SVS en Slikkerveer is ook FC Binnenmaas nog puntloos. Zij verloren met 5-2 van VVGZ.

FC Binnenmaas is volgende week de gastheer van Spirit.