Archieven

Dit bericht is 587 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Spirit heeft de uitwedstrijd met Nieuwerkerk met 2-1 verloren. Het verlies had geen invloed op de rangschikking in de competitie. Op doelsaldo hebben de Ouderkerkers de 2e plaats in handen gehouden, waardoor ze pas in de 2e ronde (halve finale) in actie hoeven te komen.

Spirit kon de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met een geruststellende gedachten ingaan. Tegenstander en enige concurrent voor de 2e plaats Nieuwerkerk moest winnen èn een doelsaldo van 9 doelpunten goed maken. Spirit mocht dus verliezen, zolang als het maar niet met 5 doelpunten of meer was.

Kevin Kriek was er niet bij. Jochem Schrader nam zijn plaats in in het centrum van de verdediging, naast Stefan Bitter. Tim de Vaal komt dit seizoen niet meer in aktie na de opgelopen blessure tegen Strijen.

Spirit begon goed in Nieuwerkerk en creëerde diverse mogelijkheden de score te openen. Het was Lukas Bos die op spectaculaire wijze de 0-1 op het scorebord zette. Vanaf de middenlijn verraste hij de Nieuwerkerkse doelman. Niels de Vries, Ruben Slooff en Lukas Bos kregen in het restant van de 1e helft nog kansen om die score uit te breiden. Ook in de 2e helft was het Spirit dat mogelijkheden kreeg op de 0-2. Ruben Slooff stuitte op de keeper en Niels de Vries schoot voorlangs.

Toch kwam Nieuwerkerk na 10 minuten op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen nog wat kansen totdat de thuisploeg in de slotfase toesloeg en er met de winst vandoor ging: 2-1.

Het maakte voor Spirit niet meer uit. De ploeg van Richard van Cappellen behoudt de 2e plaats en kan rustig toewerken naar mogelijk 2 finales om toch nog te promoveren naar de 1e klasse. Op zaterdag 17 juni ontvangt Spirit thuis de winnaar van de wedstrijd sv Den Hoorn tegen VVGZ. VVGZ eindigde als 4e in de competitie van Spirit. Sv Den Hoorn sloot het seizoen af met een 11e plaats in de 1e klasse B.

Tekst: Eric de Vendt