Archieven

Dit bericht is 930 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Spirit heeft zaterdag een makkelijke overwinning geboekt op het in degradatienood verkerende Charlois. Op eigen veld werd met 5-0 gewonnen en boekte daarmee de 5e overwinning op rij.

Spirit heeft het geen moment moeilijk gehad met Charlois. Doelman Bastiaan Haasnoot heeft dan ook nauwelijks iets te doen gehad. De thuisploeg opereerde dan ook voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het enige wat de ploeg te verwijten was dat het in het eerste bedrijf geen grotere afstand had genomen dan de 1-0 ruststand die pas laat viel. Ruben Slooff kopte een corner van Tim van der Zee van dichtbij in.

Spirit kreeg voldoende kansen. Zo zag Cris de Jong zijn schot geblokt, schoot Niels de Vries met een strak schot net over en Tim van der Zee net naast. De doelman van de bezoekers lag ook een aantal keren in de weg voor een grotere voorsprong. Inzetten van Christian Schrader en Niels de Vries werden knap uit het doel gehouden. Ook in de 2e helft was het Spirit dat de aanval zocht. Tim van der Zee zorgde al snel voor de 2-0, gevolgd door een aantal kansen van Ruben Slooff (redding keeper), Tjerk de Kogel (nog net door de keeper tot corner verwerkt) en Christian Schrader (zijnet). Na een uur spelen bezegelde Tim van der Zee met zijn tweede treffer het goede spel van Spirit: 3-0. Kevin Kriek (4-0) en Christian Schrader (5-0) zorgden voor een dik verdiende uitslag. Spirit speelt dan in de competitie geen rol van betekenis (7e plaats), maar staat het na deze overwinning wel met DCV (heeft al een periode), FC Binnenmaas en Sparta op een gedeelde 1e plaats in de 3e periode. Echter heeft Sparta nog een wedstrijd te goed. Dinsdagavond wordt het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Deltasport uitgespeeld. Met nog 20 minuten te spelen staat het 1-1. Deltasport zal dat gelijke spel met 9 spelers moeten verdedigen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. Voor beide ploegen staat in die wedstrijd de 3e periodetitel op het spel. Maar voor Sparta gaat het ook om de titelstrijd. Met die inhaalwedstrijd nog te goed staat het samen met Hellevoetsluis op de 2e plaats, 3 punten achter DCV.

De koplopers behaalden afgelopen zaterdag overigens alle drie moeizame overwinningen. DCV scoorde vlak voor tijd pas de enige treffer tegen Rozenburg (1-0). Sparta won met 0-1 bij Pelikaan en Hellevoetsluis boog bij Alexandria’66 pas in het laatste kwartier een 1-0 achterstand om tot winst (1-2).

Onderin verloren alle ploegen met degradatiezorgen. Rozenburg kan volgende week nog de laatste strohalm pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Op eigen veld ontvangt het dan Deltasport. Het verschil is 2 punten, maar zoals gezegd, Deltasport verdedigt dinsdag nog de 1-1 tegen Sparta. Voor Charlois wordt het steeds moeilijker om zich nog veilig te spelen. Theoretisch kan het nog steeds. De Rotterdammers moeten 4 punten in 2 wedstrijden goedmaken t.o.v. Strijen.

Door: Eric de Vendt