Archieven

Dit bericht is 557 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag wéér niet weten te winnen. Op bezoek bij Charlois bleven de Ouderkerkers steken op 1-1. De laatste overwinning van Spirit in de competitie was half oktober, toen thuis met 2-0 werd gewonnen van Deltasport. Daarna volgden nederlagen bij DCV en Hellevoetsluis en gelijke spelen tegen SVS en Pelikaan. Het aantal verliespunten is daarmee opgelopen tot twaalf.

Spirit begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. Afgelopen dinsdag speelde het een oefenwedstrijd bij zondags hoofdklasser TOGB, die met 3-4 gewonnen.

Tegen Charlois startte de ploeg van Richard van Cappellen voortvarend. In dezelfde opstelling als tegen TOGB, met Wouter Korteweg weer op doel en Laurens Visser in de punt van de aanval, kwam Spirit al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Ruben Slooff.

Kort na de openingstreffer moest Spirit een aantal bezettingsproblemen incasseren. Binnen een kwartier moesten de centrale middenvelders Cris de Jong en even later Niels de Vries het veld geblesseerd verlaten.

Charlois kreeg wat meer grip op het middenveld en kwam zelfs op gelijke hoogte (1-1). Voor die tijd zag Laurens Visser zijn kopbal via de doelman over gaan.

In de tweede helft ging Spirit op jacht naar de voorsprong. Het kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Laurens Visser schoot net naast, Lukas Bos kopte tot twee keer toe net over en Tjerk de Kogel trof de paal. Ondanks de kansen bleef het 1-1 en komt Spirit zichzelf nu op de ranglijst tegen in de middenmoot, samen met CWO, SVS, FC Binnenmaas en Strijen.

De strijd om de bovenste plekken is volop gaande. Hellevoetsluis won thuis met 2-0 van DCV en neemt (voorlopig) de koppositie over. DCV en Pelikaan volgen op twee punten, maar hebben beide nog een wedstrijd te goed. Sparta staat vijfde, maar heeft nog twee wedstrijden in te halen. Onderin staat Charlois nog op de laatste plaats, met daarboven Rozenburg, Deltasport en Alexandria’66. CION staat op de tiende plaats, beetje tussen de degradatiegroep en de middenmoot in.

Op het programma voor zaterdag staat de wedstrijd Spirit tegen CION. Of het zover komt dat de ploeg uit Vlaardingen naar Ouderkerk komt, is nog onzeker. De maatregelen, die afgelopen vrijdag in de persconferentie zijn gemeld, geven aan dat sportwedstrijden en trainingen ná 17.00 uur niet zijn toegestaan. De wedstrijd zal dan theoretisch kunnen doorgaan, maar of het verstandig is om wedstrijden te gaan spelen zonder doordeweekse trainingen is maar de vraag. Aankomende week buigt de KNVB zich hierover en komt daarna met een besluit over het wel of niet doorgaan van de wedstrijden.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 557 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief