Archieven

Dit bericht is 454 keer gelezen


KRIMPENERWAARD- Inwoners, beweeg- en sportaanbieders en maatschappelijke organisaties kunnen een financiële bijdrage aanvragen, als ze een goed idee hebben voor een nieuw initiatief om meer inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard te helpen om te sporten en bewegen. In totaal is voor 2024 een bedrag van 42.000 euro beschikbaar.

“In de Krimpenerwaard streven we naar een divers sport- en cultuuraanbod waarbij iedereen in een veilige en gezonde omgeving kan sporten en bewegen”, vertelt Joyce van der Sloot, coördinator Sport & Preventie van Team Sportservice Krimpenerwaard.

“De focus ligt daarbij op het bevorderen van de gezondheid en het stimuleren van ontmoeting en ontspanning. Met als doel dat meer inwoners voldoen aan de beweegnorm, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ter inspiratie delen wij graag een succesvol voorbeeld dat is mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Sportakkoord.”

Badmintontoernooi
In December 2023 heeft Badmintonclub Blue Sky, mede door een bijdrage vanuit het Sportakkoord, een kersttoernooi georganiseerd. De opkomst overtrof alle verwachtingen. Met maar liefst 66 deelnemende teams en 9 banen die continu bezet waren, spreken we van een regelrecht succes. Ieder lid kon een introduce, iemand die nog niet badmintont, meenemen.

Jong, oud, lid, herintreder, wat verlegen of juist een spontane nieuweling. Ze waren allemaal aanwezig. Doel van het kersttoernooi was om mensen die (nog) niet sporten met elkaar in contact te brengen, de drempel om te gaan sporten te verlagen en ervoor te zorgen dat zij een sportieve en gezellige avond hebben. Want sporten is gezond, leidt tot ontmoetingen én verbindt. Het toernooi werd afgesloten in de kantine met een feestelijke prijsuitreiking.

Middels deze activiteit zet Badmintonclub Blue Sky in op het werven van nieuwe leden en het binden van hun huidige leden. Daarmee leveren zij een bijdrage aan Vitale Sportverenigingen en wordt ontmoeting/verbinding gestimuleerd, twee onderwerpen die in het Sportakkoord Krimpenerwaard staan beschreven.

Gedurende dit project heeft Bleu Sky samengewerkt met Optisport voor de locatie (de Waard in Bergambacht) en cliënten van ASVZ voor het maken van de prijzen. Vanuit het Sportakkoord is een bedrag van 500 euro gefinancierd om het kersttoernooi te realiseren.

Een aanvraag indienen?
In Krimpenerwaard ligt de focus van het Sportakkoord op de volgende drie invalshoeken: Sterk en Samen, Gezond en Wel én Veel en vaardig. Heb je een goed idee of initiatief dat past bij één of meerdere van deze thema’s? Dan kun je een aanvraag indienen om een financiële vergoeding te ontvangen.Dit doe je via deze website.

In 2024 is in totaal 42.000 euro te verdelen. Op de website staat alle informatie, zoals waaraan een aanvraag moet voldoen en welke twaalf ambities er onder de drie invalshoeken vallen. Een team dat toeziet op de uitvoering van het lokale Sportakkoord beoordeelt de aanvragen. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van de volgende domeinen: welzijn, sportverenigingen, de gemeente Krimpenerwaard en Team Sportservice Zuid-Holland.

Dit bericht is 454 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief