Archieven

Dit bericht is 1568 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Natuur- en Vogel Werkgroep Krimpenerwaard (NVWK) sluit aan bij de Dag van de Biodiversiteit op zaterdag 21 mei. De vrijwilligersorganisatie houdt die dag een stekjesmarkt in het Loetbos bij Lekkerkerk.

“Na het enorme succes van het uitgraven en uitdelen van 1.180 jonge boompjes vorig najaar, moest er een vervolg komen”, geven Yvonne Metaal en Joke Colijn namens de organisatie aan.

Tuinierende inwoners van de Krimpenerwaard worden uitgenodigd om door stekken of scheuren plantjes te vermeerderen. “Veel tuinplanten dijen in het voorjaar flink uit of hebben zich uitgezaaid. Plantendelen worden dan afgestoken en zaailingen uitgetrokken. Gooi ze deze keer niet in de compostbak, maar zet deze plantjes en plantendelen in een potje zodat ze nog goed kunnen wortelen vóór 21 mei. En bied ze op die dag aan in het Loetbos. Zo kunnen andere inwoners meer biodiversiteit in hun tuin brengen en tegen kleine prijsjes kennismaken met planten die goed zijn voor de inheemse insecten.”

De stekjesmarkt wordt speciaal opgezet voor mensen die hun tuin willen vergroenen en meer natuurlijk willen maken. “Kom langs bij deze stekjesmarkt en vind plantjes, die interessant zijn voor insecten. Dat zijn niet altijd dezelfde planten die te koop zijn in tuincentra, maar deze zijn biologisch gekweekt en bij voorkeur streekeigen.”

De stekjesmarkt wordt onder en rondom de hooiberg bij de Hendrikshoeve in het Loetbos gehouden, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Groenalliantie op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 15.00 uur.

Dit bericht is 1568 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief