Archieven

Dit bericht is 1302 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Mede op initiatief van het Regenboognetwerk Krimpen aan den IJssel ondertekent Stem van Krimpen een Regenboog Stembusakkoord 2022-2026.

Dit stembusakkoord is een vervolg op het Regenboog Stembusakkoord dat in 2018 werd ondertekend door D66, PvdA, VVD, GroenLinks, Leefbaar en Stem van Krimpen. De ondertekenaars van het nieuwe akkoord willen in de komende raadsperiode verdere stappen zetten op het gebied van LHBTI-emancipatie en sociale acceptatie.

Wilco Slotboom-Zeedijk, lijsttrekker voor Stem van Krimpen: “Iedereen mag zijn wie die is. Integratie en sociale acceptatie van LHBTI in Krimpen aan den IJssel vinden wij belangrijk omdat iedereen erbij hoort. En zolang twintig procent, dus 1 op de 5 LHBTI-personen te maken krijgt met negatieve reacties of geweld blijft het meer dan nodig om hier aandacht aan te geven.”

Andere politieke partijen in Krimpen aan den IJssel hebben afgelopen zaterdag het ‘Inclusie stembusstatement’ ondertekend, waarmee ze duidelijk willen maken dat zij zich ook de komende vier jaar in willen zetten voor een inclusief Krimpen aan den IJssel, waarbij iedereen veilig en volwaardig aan de samenleving moet kunnen deelnemen, ongeacht leeftijd, religie, seksuele geaardheid, huidskleur, culturele achtergrond, inkomen, politieke voorkeur, visie op de samenleving, gender, talenten of beperkingen. Het document werd ondertekend door SGP, PvdA, Krimpens Belang, CDA, VVD, ChristenUnie en GroenLinks.

Dit voegt echter volgens Stem van Krimpen niets extra toe aan bestaand beleid.

“Met het vaststellen van het beleidsplan Sociaal Domein heeft de gemeenteraad al die besluiten al genomen”, aldus Slotboom-Zeedijk. “Wat in dat statement staat is er al en doen we al. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de dynamische inclusieve agenda, de inclusieve tafels, het waardevolle werk van onze inclusie ambassadeurs, Krimpen als koplopergemeente enzovoort. Bestaand beleid bekrachtigen voegt volgens ons niets toe. Met het Regenboog Stembusakkoord voegen we beleid toe en zetten we verdere stappen op het gebied van LHBTI-emancipatie en sociale acceptatie.”

De publieke ondertekening is zaterdag 5 maart om 14.00 uur welkom in ontmoetingscentrum De Tuyter.

Dit bericht is 1302 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief