Archieven

Dit bericht is 1802 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Stichting ‘Schoonhoven helpt Oekraïne’ houdt zaterdag 2 april een benefietsconcert in Baraq, het vernieuwde Bastion, met een optreden van de Bill Bakers Big Band.

De groep vrijwilligers van de stichting is al enkele weken dagelijks actief om zoveel mogelijk geld en spullen in te zamelen voor het door oorlog verscheurde Oekraïne. Aansluitend hierop wordt er nu een benefietconcert gehouden.

Baraq-eigenaar Michiel Boon vond een groot feest niet passend gezien de situatie in het Oost-Europese land. “We hebben gekozen voor een concert met de Bill Baker’s Big Band. Met vijf saxen, vier trombones, vier trompetten en een ritmesectie belooft deze formatie er een onvergetelijke avond van te maken voor jong en oud. Bijzonder dat het eerste evenement in Baraq direct van zoveel waarde kan zijn.”

De kaartjes voor het concert kosten 25,- euro en zijn te koop via www.schoonhovenhelpt.nl. De opbrengst van de kaarten en de consumpties gaan in z’n geheel naar het goede doel. Stadsbrouwerij Argentum heeft voor deze avond een speciaal bockbier gebrouwen.

De kaartjes zijn niet alleen bedoeld voor de inwoners van Schoonhoven en omstreken, maar
zeker ook voor Oekraïense vluchtelingen en hun (eventuele) gastgezinnen, benadrukt Marco Peltenburg van de stichting. “Ook zij zijn meer dan welkom op deze bijzondere avond. Een warm gebaar en blijk van waardering.”

Vanuit Schoonhoven zijn er al meerdere hulptransporten naar de Poolse grens gereden in samenwerking met de Poolse winkel Tupolak. Ook zijn er spullen ingezameld voor de noodopvang voor vluchtelingen in De Meent. Peltenburg spreekt zijn dank uit naar lokale ondernemers en particuliere initiatieven: “Geweldig om te zien dat Schoonhoven zich verenigt. Van flessen inzamelen tot aan kosteloos drukwerk voor posters: steun en donaties komen uit alle hoeken van de stad.”

Dit bericht is 1802 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief