Archieven

Dit bericht is 823 keer gelezen

STOLWIJK- Zaterdagmiddag 25 november komen Sinterklaas en zijn Pieten om 14.00 uur weer in Stolwijk aan. De Regelpiet heeft weer een mooi onthaal op het Dorpsplein van Stolwijk voorbereid. Maar dit jaar strooit DroomPiet misschien wel wat roet in het eten en loopt alles wellicht weer een beetje anders dan anders…

DroomPiet droomt ervan om in de huid van Sinterklaas te kruipen. Hij wil ook wel eens volop in de belangstelling staan en alle kinderen van Stolwijk verwennen met mooie cadeautjes. Hij heeft een mooi plannetje bedacht om dat dit jaar maar eens echt voor elkaar te krijgen en als Sint de kinderen te verwelkomen. Maar is Sint wel op tijd om dit te voorkomen? Of loopt DroomPiet deze zaterdagmiddag als Sint te paraderen over het Dorpsplein?

Vanaf 13.45 uur is er al van alles te beleven op het Dorpsplein van Stolwijk en kan eenieder vast een goed plekje zoeken om de Sint een warm welkom te geven onder begeleiding van muziek van de Muzikids van de Harmonie Stolwijk. Om ongeveer 14.00 uur ontvangt de burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard  Sinterklaas en zijn gevolg waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Voor de kinderen met een glutenintolerantie is de Glutenvrije Piet aanwezig om hen van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te voorzien.

Kleurplaat
Na afloop kunnen alle kinderen de Sint de hand schudden en hun kleurplaat inleveren. Er zijn voor de mooiste kleurplaten mooie prijzen te winnen die rond 5 december door de Sint en Pieten bij de winnaars bezorgd zullen worden. De kleurplaat is te vinden in de Sinterklaaskrant welke de MediaPieten speciaal voor Stolwijk hebben gemaakt. Hierin staan alle weetjes en de verdere details over de komst van de Sint en zijn gevolg naar Stolwijk.

De krant wordt uitgedeeld op de basisscholen en is ook af te halen in de supermarkten van Stolwijk of te downloaden vanaf de Facebook en Instagram pagina ‘Sinterklaas Intocht Stolwijk’. Hier zullen ook filmpjes geplaatst worden. Zo kunnen de kinderen vast in de stemming komen zich inleven in het verhaal waarvan de ontknoping op 25 november op het Dorpsplein van Stolwijk zal zijn. De grote vraag is: wat voert DroomPiet toch uit?

Op het Dorpsplein van Stolwijk zal deze zaterdag 25 november vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur een parkeerverbod gelden en zal deze autovrij gehouden worden i.v.m. de ontvangst van Sint en zijn gevolg en de veiligheid voor de kinderen.

Dit bericht is 823 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief