Archieven

Dit bericht is 6067 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In een opwelling heeft kunstschilder Bram Herens onlangs het idee opgevat om een kalender uit te brengen. Het resultaat bevat mooie aquarellen van herkenbare straten en gebouwen in de Zilverstad. Inmiddels is er zoveel belangstelling dat de drukkerij overuren draait. De nieuwe ‘Anton Pieck’ is totaal  overrompeld.

“Ik ben heel impulsief. Wat er in mijn hoofd opkomt, dat moet ook gelijk gebeuren”, vertelt de vriendelijke Herens in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik ben tot vier uur ‘s nachts aan de gang geweest, helemaal geradbraakt. Echter was ik eerst niet helemaal tevreden met het resultaat. Mijn vrouw Kristin is daarna aan de slag gegaan en heeft geholpen met het opnieuw reviseren en selecteren. 

Geblokkeerd
Om een dergelijk project te kunnen realiseren moeten er, naast de voorfinanciering, ook kopers zijn. En over dat laatste heeft Bram niet te klagen. “Via mijn facebookpagina heb ik veel volgers waaruit  massaal reacties zijn voortgekomen. Ik kreeg tientallen bestellingen binnen via de chat. Het waren er op een gegeven moment zoveel, dat mijn account voor enige tijd werd geblokkeerd. Als ik nu op straat loop, word ik continue aangesproken over de kalender. De eerste oplage was binnen een paar uur verkocht. Inmiddels heb ik de drukker al opdracht gegeven voor de derde oplage.”

Jeugd
De kalender bevat, inclusief cover, in totaal dertien geschilderde plaatsen in de oude binnenstad. “Een van de mooiste vind ik het wintergezicht van de kerk van Willige Langerak. Ik liep daar terwijl het begon te sneeuwen. Ik voelde me op dat moment W.G. van der Hulst junior.” Het is typisch Bram die dergelijke verhalen met veel anekdotes en herinneringen uiteenzet. Ook voor het oude Stationsgebouw heeft hij een zwak: “Dit doet mij aan mijn jeugd denken. Als ik met de bus daar aankwam was ik weer thuis.”

Als het aan Bram ligt blijft het niet bij deze ene uitgave. “Na Schoonhoven ga ik een kalender maken over de Krimpenerwaard, daarna volgt het Groene Hart. Het jaar daarop gaat het over Zuid-Holland. Als een olievlek ga ik steeds verder.”

Talent
Herens heeft sinds enige tijd zijn onderkomen in het IJsclubgebouw ‘De Zilveren Schaats’. Iedere donderdagmiddag wordt daar les gegeven aan een achttal leerlingen die hij de kneepjes van het vak bijbrengt. Niet omdat het familie is (nicht) maar in Jessica Scheel schuilt een aankomend talent. “Zij is echt een natuurtalent, ze schildert al beter dan mij. Ontzettend goed is ze in dieren tekenen. Die komt er wel”, aldus de trotse meester. 

Bram Herens is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radiouitzending bij RTV Krimpenerwaard. De kalender is te bestellen via bramherens@gmail.com, zijn facebookpagina of bij Atelier Q, Veerstraat 1c in Schoonhoven.

Dit bericht is 6067 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Stormloop op Schoonhovense kalender 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief