Archieven

Dit bericht is 1681 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Wethouder Ria Boere onthulde maandag in Ouderkerk aan den IJssel de naam van de nieuwe straat bij de nieuwbouwlocatie op de hoek Sportlaan. De nieuwe straat heet Burgemeester Bakkerslaan en is vernoemd naar burgemeester Theo Bakkers, die van 1986-1998 burgemeester van de gemeente Ouderkerk was.

De onthulling vond plaats in het bijzijn van Theo Bakkers, zijn familie en een aantal genodigden. Bakkers was zeer verrast met dit bijzondere gebaar.

Dat er een straat naar Bakkers (1933) is genoemd, is vanwege zijn grote verdienste voor de cultuurhistorie van Ouderkerk aan den IJssel en de Krimpenerwaard als geheel. Tot op de dag van vandaag is zijn betrokkenheid groot bij alles wat met historie, cultuur, archeologie en met ‘zijn’ dorp Ouderkerk aan den IJssel te maken heeft.

Burgemeester Bakkers volgde in 1986 de heer J.G. de Zeeuw op. Bakkers was de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Ouderkerk. De gemeenten Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak vormden met ingang van 1 januari 1986 één gemeente.

De omstandigheden waren destijds niet makkelijk: Inwoners van beide IJsseldorpen lagen elkaar niet zo. Ook raakte de gemeente betrokken bij de grote landelijk bekende gif-affaire van de Zellingwijk in Gouderak. De jonge gemeente belandde hierdoor in een financiële crisis.

Wethouder Ria Boere: “Lastige zaken en taken waar Theo Bakkers tijdens zijn hele ambtsperiode mee te maken had. Door zijn vriendelijkheid, onbaatzuchtige houding en de afwezigheid van statusgevoel verkreeg hij de sympathie van de bevolking. Achter de schermen was hij een wat eigenzinnige maar zeer noeste werker.”

Dit bericht is 1681 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief