Archieven

Dit bericht is 1739 keer gelezen

BERGAMBACHT- Van 14 tot en met 19 augustus is de 53ste editie van het straatwroeterskamp in Bergambacht. Het thema van deze editie is ‘Kermis.’ Volgens Buurtvereniging Uitbreiding Dorp is het straatwroeterskamp het hoogtepunt van het jaar. “Het is een week vol activiteiten in het weiland aan de Godevaertshoef.” 

Deze hele week is gratis toegankelijk voor alle kinderen van Bergambacht. Voor enkele activiteiten dien je wel lid te zijn van de Buurtvereniging voor je deel kunt nemen. Activiteiten die deze week voorbij komen zijn: Huttenbouwen, een zeskamp, de populaire dropping, poppendokter en natuurlijk Bab’s got talent.

“In de corona jaren hebben we inspiratie opgedaan voor andere activiteiten. Het programma zal dus enigszins anders zijn als jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk is er nog wel de zeskamp, Bab’s got talent en de dropping. Daarnaast zijn er nieuwe activieten in ontwikkeling en ook enkele activiteiten komen uit de oude doos van voorbije tijden”, meldt de buurtvereniging.

Geen vreugdevuur
Een hoogtepunt van het kamp was altijd de afsluiting met het vreugdevuur, maar vanaf dit jaar zal dat er niet meer komen. “Wij mogen het hout dit jaar niet meer verbranden in de brandbak”, vertelt Stef Verhoek van buurtvereniging Uitbreiding Dorp. “Dat geeft een extra uitdaging en wat dilemma’s. Het moet dit jaar afgevoerd gaan worden in plaats van een mooi vreugdevuur. Dat is lastig, want daar komen extra kosten bij.”

“We hebben gevraagd of de gemeente (een deel van) de kosten voor haar rekening wilt nemen, dit is helaas niet het geval. Gelukkig hebben wij een vriend bereid gevonden om ons te helpen. Wij zijn hier heel dankbaar voor.” Het huttenbouwen gaat dus gewoon door dit jaar, maar er is wel een wijzigingen.

“De hutten mogen niet meer beschilderd worden. Dus ga met elkaar opzoek naar een andere manier om je hut te versieren. Het gebruik van stoepkrijt mag bijvoorbeeld wel en ga op zoek naar oude lakens, die kun je wel verven en die neem je met het leeghalen van je hut op vrijdagochtend gewoon weer mee naar huis”, aldus Uitbreiding Dorp.

Luister hieronder het interview terug met Stef Verhoek

Straatwroeterskamp-Bergambacht-2023     

Dit bericht is 1739 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief