Archieven

Dit bericht is 772 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Het Zilvermuseum in Schoonhoven houdt op zaterdag 2 september een taxatiedag voor tin en zilver. Laat je tinnen en zilveren voorwerpen taxeren door experts Jan Beekhuizen en Joseph Estié bekend van AVRO-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. Taxaties zijn gratis bij aankoop van een entreekaartje voor het museum. 

Joseph Estié werkt voor Salomon Stodel Antiquités, dat handelt in objecten uit de periode 1580-1820. Sinds 1983 is Estié makelaar en beëdigd taxateur in antiquiteiten. Hij is gespecialiseerd in zilver, Delfts aardewerk, Europees porselein en aardewerk en meubelen.

Jan Beekhuizen is antiquair, makelaar en beëdigd taxateur op het gebied van antiek tin, met als specialisatie Europees tin vanaf de vijftiende tot en met negentiende eeuw. Hij is onder andere bekend van het AVRO-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’, maar vooral als trotse oprichter en voorzitter van de Nederlandse TinVereniging sinds 1993. Speciaal ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de vereniging is dan ook de expositie ‘Tin Ten Toon’ tot stand gekomen.

Publicatie ‘Tin Ten Toon’
Er is een publicatie beschikbaar over de expositie die verkocht wordt in het Zilvermuseum en via de webshop. Het is een speciale uitgave in een beperkte oplage. Het is mogelijk het boek tijdens de taxatiedag door Jan Beekhuizen te laten signeren.

Je bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur in het Kenniscentrum van het Nederlands Zilvermuseum. Met een entreebewijs voor het museum (Museumjaarkaart, Vriendenloterijkaart geldig, anders 12,00 euro) is de taxatie gratis. Maximaal drie stukken. De taxateurs hebben pauze tussen 13.00-14.00 uur.

Dit bericht is 772 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief