Archieven

Dit bericht is 2826 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Juist voordat zij de deelnemers aan het laatste programmaonderdeel gaan trakteren op een gezond stukje fruit blikken Duncan en Arco even terug op de sportmarathon die zij zaterdag organiseerden in samenwerking met sportschool My Health Club in Krimpen aan den IJssel.

“Fantastisch gelopen”, oordelen ze tevreden. “De ontvangst is deze accommodatie was geweldig en we mochten een groot aantal deelnemers verwelkomen.”

Rond de 130 sportmannen en -vrouwen om precies te zijn die zich inschreven voor één of meer van de vijf sportieve elementen. Een vier uur durende spinning-marathon bijvoorbeeld of een uurtje X-Core, Body Attack, Body Balance of Body Pump. Stuk voor stuk goed voor het leveren van een individuele sportieve prestatie én voor een bijdrage aan het bedrag dat Team Krimpenerwaard bij elkaar wil brengen voor KWF Kankerbestrijding. Dankzij de inleg van de deelnemers op deze 29ste februari kon er weer zo’n zevenhonderd euro worden bijgeschreven op de teller van het team, die inmiddels op bijna 90.000 euro staat.

De 23 leden van Team Krimpenerwaard die in juni gaan deelnemen aan de beklimming van de Alpe d’Huez trainen niet alleen veel om de 21 legendarische bochten van de puist in de Franse Alpen per fiets of te voet één keer of meermalen te bedwingen, maar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ze benaderen donateurs en organiseren diverse acties zoals de sportmarathon deze zaterdag in de Krimpense sportschool.

Eerder al stond er een succesvolle restaurantactie op het programma waaraan meer dan duizend deelnemers zich tegen betaling lieten verwennen in enkele tientallen restaurants in de Krimpenerwaard en staan er binnenkort nog een spinningmarathon in Bergambacht, een toertocht in samenwerking met de Waardrenner en een loopevenement op het programma. “We hopen op die manier te minste de 100.000 euro te halen.”

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen vijfduizend deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt en geleefd. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2020 voor de vijftiende keer. ‘Een puur Nederlands feestje tegen de flanken van een Franse berg’. En dat alles onder het motto ‘Opgeven is geen optie’.

Voor Team Krimperwaard verloopt de inzamelingsactie tot nu toe voorspoedig, nu de beklimming naar de top nog!

Dit bericht is 2826 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief