Archieven

Dit bericht is 318 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft verzuimt een vervolg te geven aan spectaculaire overwinning van twee weken terug tegen EBOH. Toen wisten de Ouderkerkers in de tot nu toe meest doelpuntrijke wedstrijd van deze competitie het doel maar liefst zes keer te treffen.

Tegen cvv Zwervers bleef de teller op één staan, toen Niels de Vries in de eerste helft Spirit op voorsprong bracht.

In een niet hoogstaande wedstrijd, waarbij de spanning in de wedstrijd vel goedmaakte, waren er ondanks veel slordigheden toch een aantal mogelijkheden aan beide kanten. Bij Spirit stond de paal en lat een doelpunt in de weg, maar kon opgelucht adem halen bij een uithaal van Zwervers die op de paal belandde.

Spirit zag verder een aantal mogelijkheden net over of naast het doel gaan en moest Sean Luthart een paar keer goed in actie komen om zijn doel schoon te houden.

Tweede helft
In de tweede helft was het cvv Zwervers dat het initiatief langzaam oppakte. Zonder echte uitgespeelde kansen te creëren, waren het de bezoekers die voornamelijk dreiging probeerde uit te oefenen op Ouderkerkse defensie. Sean Luthart moest dan ook in de tweede helft alert reageren.

De meest serieuze mogelijkheden van Spirit waren een schot van Niels de Vries (net over) en Kevin Kriek (kopbal van dichtbij). Kort voor tijd moest Spirit toch toezien hoe cvv Zwervers langszij kwam, waarbij de Capelse speler voldoende tijd om uit te halen.

Beide ploegen hadden niets aan het gelijke spel, al was de gelijkmaker voor cvv Zwervers nog het meest een winst punt en was de remise voor Spirit een teleurstelling.

Ranglijst
In de ranglijst verandert er weinig. Spirit blijft elfde, één punt achter Pelikaan. Rijsoord, dat met 1-2 verloor van Alexandria’66, bezet de derde nacompetitieplaats. Het verschil met Spirit is twee punten. Cvv Zwervers staat nog steeds net boven de degradatiegrens. Alexandria’66 en De Alblas (2-5 winst bij Streefkerk) zijn een paar punten weggelopen van het degradatiegevaar. Helemaal veilig zijn ze (nog) niet, maar hebben wel wat meer lucht gekregen.

Voor Streefkerk is het doek gevallen. In de resterende vier wedstrijden kunnen zij rechtstreekse degradatie niet meer ontlopen. De Zwerver (1-3 nederlaag tegen IFC) staat op de andere rechtstreekse degradatieplaats. Het verschil met Spirit is zeven punten, met dien verstande dat de ploeg uit Kinderdijk ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

In de strijd om het kampioenschap heeft Spartaan’20 een belangrijke stap genomen. Tegen directe concurrent Oranje Wit werd met 2-1 gewonnen. Volgende week zouden de Rotterdammers, op bezoek bij De Alblas, theoretisch al kampioen kunnen worden. Oranje Wit zou dan niet mogen winnen tegen Pelikaan.

Volgende week is het Koningsdag. De week erna staat er voor Spirit wéér een ‘finale’ op het programma. Dan gaat de ploeg van Richard van Cappellen op bezoek bij Alexandia’66.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 318 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief