Archieven

Dit bericht is 1528 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Je inzetten als vrijwilliger in Afrika. Tessa de Gruijter doet het en gaat aan de slag voor de stichting ‘IOP Nederland’. Op 4 februari vertrekt ze naar Tanzania om zich twee weken lang in te zetten voor het goede doel.

Vrijwilligerswerk in Afrika staat al heel lang op mijn bucketlist”, vertelt Tessa (42), bekend als schrijfster van de kinderboeken ‘Job en Jelle’.  ‘Ik heb altijd veel gereisd en ik wil me graag ergens voor inzetten. Vorig jaar kreeg ik de kriebels om het daadwerkelijk te gaan plannen. “ Het besluit viel in de periode dat corona bijna achter de rug was. “Ik dacht op dat moment; en nu ga ik gewoon.”

Sponsorproject
Via internet  is Tessa gaan speuren naar organisaties die actief zijn in Afrika. “Vaak zie je projecten op scholen, in ziekenhuizen of om te klussen. Dat is niet wat ik zocht omdat ik daar geen ervaring in heb. Je wilt wat gaan doen maar wat dan? Dat wist ik ook niet helemaal precies.” Via de site van Vrijwillig Wereldwijd is ze bij het sponsorproject terechtgekomen van IOP Nederland.  De letters IOP staan voor ‘Ilula Orphan Program’. Doel daarvan is om meest kwetsbare (wees)kinderen, jongvolwassenen en vrouwen op te leiden in onderwijs, zorg,  hygiëne en levensvaardigheden.  Het werkgebied is Tanzania. Ilula is de naam van het stadje waar IOP opereert.

Tekst gaat verder onder de foto

Activiteiten
Voor dit project worden vrijwilligers gezocht die de kinderen thuis opzoeken. “Bedoeling is om te inventariseren waar behoefte aan is. Foto’s maken van de kinderen  en deze delen met de sponsorouders. Informatiebrieven maken en helpen het beschikbare geld zo goed mogelijk in te zetten.  Dit past goed bij mijn facilitaire achtergrond en mijn ervaring als schrijfster”, legt de enthousiaste avonturierster uit. “Daarbij is er tijd om te helpen bij een sportproject.”  Dat is op haar lijf geschreven,  Tessa is al jaren fanatiek volleybalster.  Al deze activiteiten geven haar het gevoel dat ze een nuttige invulling brengt tijdens haar aanwezigheid.

Doneeractie
Om de kosten voor het bezoeken van gezinnen te dragen, wordt vanuit IOP een financiële bijdrage gevraagd. Dit is 25,00 euro per gezin. Om haar steentje bij te dragen  heeft Tessa begin deze maand een doneeractie opgezet. Haar gestelde doel van 250,- euro is ruim overschreden.  De oproep via haar facebook- en instagrampagina ‘Tessa to Tanzania’ heeft veel positieve reacties en donaties opgeleverd.

Avontuur
Op vrijdag 4 februari vertrekt het vliegtuig naar het Afrikaanse land. Na de landing volgt een zes uur durende busreis naar Ilula.  Een spannend avontuur waar ze enorm veel zin in heeft. Via social media houdt ze haar volgers op de hoogte. Haar verblijf is twee weken waarbij ook gelegenheid is om een stukje van het prachtige land te ontdekken. Een nieuw fototoestel is aangeschaft om zoveel mogelijk vast te leggen.

Tessa was zaterdag te gast op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1528 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief