Archieven

Dit bericht is 1437 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het bakken van taarten door ‘The Whisk Takers’ is de afgelopen tijd op een laag pitje gezet. Binnenkort wordt de draad door Marjolein Kalkman en Harmke Loeve weer opgepakt . Zeker nu inspiratie is opgedaan bij Robert van Beckhoven, bekend van ‘Heel Holland Bakt’.

“Harmke is bevallen van een zoon en ik heb net de sleutels gehad van mijn eigen woning”,  vertelt Marjolein. “Als starter is het heel moeilijk om iets betaalbaars te vinden.”  De keuken van haar bovenwoning is uitgerust met een mooie oven. Echter de geur van bakken zal nog even op zich laten wachten. “Mijn spullen zijn nog ingepakt voor de verhuizing. Voorlopig wordt er nog niets gebakken.”

Garder
Marjolein is werkzaam als ‘Store Manager’ bij boekhandel ‘De Brug’. Deze zaak is eigendom van haar ouders. Harmke komen we tegen bij Star-shl, eveneens in Krimpen. Zij komt bij de mensen thuis om bloed te prikken. Beide bakken graag en hebben daarom ‘The Whisk Takers’ opgericht. De naam is een woordgrap van het Engelse risk wat lijkt op whisk. Dat betekent garder, wat ook het symbool is van hun bedrijfslogo.

Personeelsuitje
Onlangs hebben de dames een theatershow bijgewoond van bakker, patissier en presentator Robert van Beckhoven. Zijn originele ideeën en kennis inspireert hen om zich nog beter het bakken eigen te maken. “We zagen dat hij een theatershow heeft. Dat leek ons wel een leuk personeelsuitje”, lacht Kalkman. “Het was een verrassende middag waarbij we van alles en nog wat hebben geproefd en gegeten. Hij gaf ons onder andere veel  tips over smakencombinaties, hoe bak je het beste brood en welke processen daarbij belangrijk zijn.”

Appeltaart
Meest belangrijke tip vond Marjolein misschien wel hoe je een nog  lekkerdere  appeltaart maakt. Al pratende liep ons het water al uit de mond. Maar we moeten nog even geduld hebben. Einde van het jaar pakken de baksters de draad weer op. En dan zal de appeltaart, volgens recept van Robert, ongetwijfeld als bakcreatie gepresenteerd worden. Volg de bakavonturen van deze enthousiaste taartenbakkers op hun Facebook en Instagram account ‘The Whisk Takers’.

Dit bericht is 1437 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief