Archieven

Dit bericht is 1180 keer gelezen

HAASTRECHT- Theater Concordia en Grand Café Concordia bestaan 12,5 jaar en dat heeft Haastrecht geweten. De zaal en het Grand Café hebben een ware metamorfose ondergaan. Nieuw meubilair, nieuwe gordijnen, ledverlichting, de vloeren zijn opgeknapt, kortom het ziet er prachtig uit.

Om dit te vieren is er van alles uit de kast getrokken om er een gedenkwaardige avond van te maken. Voorzitter Jan Hogendoorn verwelkomde de gasten en zette de vrijwilligers verdiend in het zonnetje met een bijzonder cadeau; een fraaie pin met het logo van Theater Concordia. Vrijwilliger van het eerste uur, Hans Nonner, kreeg de eerste pin uitgereikt door wethouder Wisja Pannekoek.

Als eerste betrad Silvester Zwaneveld het podium om het publiek te vermaken met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte show. Twaalf en een half  jaar geleden stond hij ook al op de planken in dit theater en liet weten dat wij er allemaal een stuk ouder uitzagen dan de vorige keer.

Francis van Broekhuizen
Hierna was het de beurt aan Francis van Broekhuizen die met haar prachtige stem en haar humor de meeste mensen wist te raken. Van zwaar klassiek naar ‘the sound of music’ en een wiegenliedje over een stekelvarkentje. Op haar vraag of er mensen waren die het niet zo konden waarderen ging er een vinger de lucht in, Francis ging met deze meneer in gesprek en daalde af naar de zaal om hem daarna persoonlijk toe te zingen.

In de pauze was het genieten van ’Swing Twice’ vijf geweldige muzikanten met een heerlijke mix van jazz, funk en pop in hun repertoire. Van Stevie Wonder tot Randy Crawford, van Allison Morrison tot Anouk overgoten met een ’Swing Twice’ sausje. Na de pauze kreeg iedereen een bingokaart voor de ‘Voute Bingo’ met Rob en Claudia. In de zaal geroezemoes:  ‘ik moet er nog drie, yes ik nog maar één.’

Genieten
Als laatste de band ’Strangelove’ deze muzikanten zaten bij elkaar op het Antonius College. Zanger Thijs Jordaan kennen we natuurlijk al van zijn deelname aan ‘De Stem van de Waard’ Met hun vertolking van onder andere David Bowie en Queen was het moeilijk om te blijven zitten, wat een power.

Na afloop van deze geweldige avond was het nagenieten in het Grand Café met wederom ’Swing Twice’ met gastoptredens van twee deelnemers van ‘De Stem van de Waard’ Stefanie en Brian. Genieten met een grote G.

Door: Janet de Graas

Dit bericht is 1180 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief