Archieven

Dit bericht is 949 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard gaat de komende zes jaar 10% meer bomen planten in alle kernen van de Krimpenerwaard. Zo wordt het initiatief van de gemeenteraad uitgevoerd om de kernen groener, vitaler en duurzamer te maken.

Door dit project komen er in totaal 1750 nieuwe bomen bij in de kernen. De gemeente start in 2023-2024 in de kernen Ammerstol, Berkenwoude en Vlist. Er worden in deze kernen in totaal 156 nieuwe bomen geplant in de openbare ruimte. Elk jaar komen andere kernen aan de beurt. Ook stelt de gemeente gratis bomen beschikbaar voor de aanplant in particuliere tuinen, op schoolpleinen en bedrijventerreinen.

Bomen goed voor klimaat en mens
Door 10% meer bomen te planten, zorgt de gemeente dat de kernen beter bestand zijn tegen het klimaat dat verandert. Het is vaker en langer erg warm en er zijn steeds meer zware regenbuien. Bomen zorgen voor verkoeling bij hitte in de zomer. Ook zorgen ze dat het water van hevige regenbuien beter de grond in kan lopen. Het planten van verschillende soorten (streekeigen) bomen zorgt ook voor meer biodiversiteit en schonere lucht.

“Ik ben blij dat we van start gaan met dit project. Meer bomen is een belangrijk middel om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. Veel inwoners vinden ook dat bomen zorgen voor een mooiere straat. Het is fijn dat we met dit project kunnen zorgen voor een betere leefomgeving en verfraaiing van kernen. Samen maken we onze kernen groener, mooier en leefbaarder”, aldus wethouder Leo Barth.

Gratis bomen
Naast extra bomen in de openbare ruimte, is het ook belangrijk dat er meer bomen komen in tuinen, op schoolpleinen en bedrijfsterreinen. Om dit te stimuleren geeft de gemeente dit jaar 204 bomen weg voor de kernen Ammerstol, Berkenwoude en Vlist.

Inwoners, scholen, bedrijven en andere organisaties in deze kernen kunnen van 1 december tot en met 31 december 2023 een gratis boom aanvragen. Dit kan via het aanvraagformulier op de projectpagina www.krimpenerwaard.nl/10procentmeerbomen. Elk jaar komen andere kernen aan de beurt voor deze gratis bomen.

 

Dit bericht is 949 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Tien procent meer bomen in kernen Krimpenerwaard

  • Geen extra bomen maar verbod op hout kachels is beter voor lucht kwaliteit denk ik en velen met ons maar dat is vloeken in de kerk in deze gemeente jammer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief