Archieven

Dit bericht is 2278 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- De Tiendweg in Krimpen aan de Lek wordt deels opgehoogd en krijgt een nieuwe asfaltlaag. Om voorbereidingen hiervoor te treffen is de Tiendweg vanaf 5 februari afgesloten voor doorgaand verkeer.

De Tiendweg wordt ook voor (brom)fietsers en voetgangers afgesloten. Zij kunnen omrijden of omlopen via de Surfplas. Bedrijven, woningen en begraafplaats Waalhoven en de Algemene begraafplaats zijn bereikbaar.

Vanaf week 9 beginnen de wegwerkzaamheden. Dan blijven de eerder genoemde plekken ook bereikbaar, alleen kan het zijn dat er voor de toerit geasfalteerd of gefreesd wordt. In dat geval is de toerit een aantal uur niet bereikbaar en informeren we perceeleigenaren/bedrijven/bewoners vooraf zodat men hier rekening mee kan houden.

Tussen 19 en 23 februari worden stootplaten aangebracht op de brug in de kruising tussen de Tiendweg met de Molenweg in Krimpen aan de Lek. De algemene begraafplaats is via de Lekdijk bereikbaar.

Bomenkap
Op dit moment wordt de brug voor fietspad de Noord in de Tiendweg vervangen. Dit duurt ongeveer tot begin maart. Tot die tijd is de weg ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. In voorbereiding daarop heeft het hoogheemraadschap een bomenkwaliteitsanalyse uitgevoerd. Hierbij zijn de bomen gecontroleerd op veiligheid en verwachte levensduur.

Het merendeel van de bomen langs de Tiendweg bleek van onvoldoende kwaliteit zijn, met risico op onder andere verlies van grote takken en daardoor mogelijke letselschade. Daarom worden deze bomen tot 11 februari, tussen 8.30 en 16.00 uur gekapt. In het najaar worden minstens evenveel nieuwe (gebiedseigen) bomen teruggeplant.

Dit bericht is 2278 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief