Archieven

Dit bericht is 5123 keer gelezen

LEKKERKERK- Vanaf dinsdag 2 april zal het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) twintig statushouders een tijdelijk verblijf gaan bieden in het Fletcher Hotel- Restaurant De Witte Brug. Dat meldt gemeente Krimpenerwaard in een nieuwsbericht op de website. Het COA huurt hotelkamers om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

Er is in Nederland nog altijd een groot tekort aan opvangplekken voor asielzoekers en statushouders. De afgelopen weken is de situatie verergert mede door de sluiting van een aantal opvanglocaties. Het Rijk neemt nu meer regie en plaatst statushouders in hotels of andere verblijfsaccommodaties. Zo ook in onze gemeente.

Deze groep statushouders mag zonder instemming van de gemeente tijdelijk verblijven in dit hotel, net zoals andere Nederlanders en toeristen. Statushouders zijn asielzoekers die dit gehele asiel-aanvraag proces hebben doorlopen en nu een verblijfsvergunning hebben.

Het verblijf is volgens het COA tijdelijk. “Naar verwachting is het voor in ieder geval twee maanden.” Het COA heeft daar met het hotel overeenstemming over bereikt. Het COA is verantwoordelijk voor het verblijf, inclusief de financiën.

Onverwachts
“Wij realiseren ons dat de aankondiging van dit tijdelijke verblijf voor twintig statushouders op zo’n korte termijn onverwachts komt. Ook voor ons is deze mededeling van het COA onverwacht en zeer recentelijk binnen gekomen. De gemeente heeft geen invloed gehad op dit besluit van het COA. Wij begrijpen dat dit mogelijk vragen bij u oproept. Mogelijk vindt u antwoord op uw vraag onder de veelgestelde vragen”, aldus de Gemeente.

Dit bericht is 5123 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Tijdelijk verblijf voor statushouders in Fletcher Hotel- Restaurant De Witte Brug

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief