Archieven

Dit bericht is 1588 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- In Amicitia in Lekkerkerk werd afgelopen woensdagochtend met een ondernemersontbijt het toeristisch seizoen 2024 geopend. Het motto voor dit jaar is: “Eten uit de Krimpenerwaard” en “Uit eten in de Krimpenerwaard”

In de vroege ochtend van woensdag 20 Maart was het een drukte van belang in Lekkerkerk. Terwijl er voor de deur van Amicitia de markt werd opgebouwd liep het binnen langzaam vol met ruim 75 Krimpenerwaardse ondernemers.

Hier werd het startsein gegeven van het toeristisch seizoen dat wordt gemarkeerd met een bijeenkomst waarin er terug gekeken wordt naar het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar worden gepresenteerd. Na het welkom door Gerrit Burger, voorzitter van de Stichting Promotie Krimpenerwaard, volgde een uitgebreid ontbijt en netwerkmoment.

Thema
Vervolgens opende dagvoorzitter Ilja Bakker de presentatieronde met een interview met de nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard Hans Beenakker. “Ik doe graag mijn wandelschoenen aan en ontdek ook op deze manier de Krimpenerwaard.”

Het thema van dit toeristische seizoen is ‘Eten uit de Krimpenerwaard’ en ‘Uit eten in de Krimpenerwaard’, waarbij de accenten dus liggen op de streekproducten en de horeca. Een publiekskaaskeuring en een restaurantactie, in samenwerking met Horeca Krimpenerwaard, zijn enkele van de nog verder uit te werken plannen. Ook de plannen met onder andere promotionele acties in samenwerking met de detailhandel en Open Monumentendag kwamen aan de orde.

Tekst gaat verder onder foto

Bas Rechtuyt, voorzitter Zilverstad Marketing, presenteerde de vernieuwde huisstijl van de Zilverstad en de presentatie van het samengestelde portal indekrimpenerwaard.nl. Door samenvoeging van de websites IndeKrimpenerwaard.nl en Inschoonhoven.nl kunnen de krachten beter gebundeld worden, wordt er bespaard op de kosten en is het voor de bezoeker duidelijker dat het om één gebied gaat. Een extra kans om in een keer meer de Krimpenerwaard en het icoon Zilver te ontdekken.

Vervolgens interviewde Ilja een drietal lokale ondernemers die hun drive, passie en wijze van samenwerking wilden delen. De aanwezigen hoorden meer over de unieke samenwerking van dorpshuis Amicitia en een driehoeksinterview met de chefkok van Restaurant de Proefstand, die zijn producten lokaal afneemt en kookt met de groenten van Hanneke Koek van Perkouwse Grond en met wild van Simone van Risp van het Wildhuys.

De oproep om ‘Van hier naar daar te gaan’ was een leuk woordgrapje waarbij Ilja doelde op de nieuw te open winkel ‘Van hier’ in de binnenstad van Schoonhoven. Tenslotte was het woord aan de wethouder van Recreatie en Toerisme Wisja Pannekoek om het seizoen 2024 te openen en de ondernemers veel succes te wensen.

Bekijk de hele reportage via de video in dit artikel

Dit bericht is 1588 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief