Archieven

Dit bericht is 1727 keer gelezen

HAASTRECHT – Toneelgroep Jan Vos speelt vanaf medio juli een reprise van de voorstelling Mansholt in een open tent op zes boerenerven verspreid door het land. Van 16 tot en met 24 juli is het stuk te zien bij Kaasboerderij De Twee Hoeven in Haastrecht.

Mansholt was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos en werd in de zomers van 2014 en 2015 gespeeld op tal van boerderijen. Het verhaal speelt in 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. Als de immer standvastige bestuurder ook nog eens verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter. Ondertussen voert Wietje Nanninga, een boerin in Drenthe, een verbeten strijd met haar vader Tjerk. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen.

Verkoop van het familiebedrijf lijkt de enige uitweg. Als uitgerekend Mansholt zich aanbiedt als koper, besluit vader Tjerk zich te verzetten tegen het onontkoombare. Is de mens in staat om grenzen te stellen aan de groei? En kan hij in zijn leven genoegen nemen met genoeg? Mansholt is aangrijpend toneel over de moed die het kost om te veranderen.

Van 16 juli t/m 12 september is de voorstelling te zien in zes provincies: : Zuid-Holland (Haastrecht), Brabant (Genderen), Groningen/Drenthe (Eelde), Overijssel (Deventer), Noord-Holland (Zaandam) en Utrecht (Haarzuilens). Eén keer per week wordt er voorafgaand aan de voorstelling een talkshow gehouden over de kringloop economie. Onder leiding van Margriet Brandsma komen tal van gasten – boeren, bestuurders en wetenschappers – aan het woord over de vraag hoe de bakens kunnen worden verzet op weg naar een duurzame maatschappij.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.toneelgroepjanvos.nl.

Dit bericht is 1727 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief