Archieven

Dit bericht is 1793 keer gelezen

GOUDERAK- De Gouderakse toneelvereniging Grimas speelt in mei en juni van dit jaar de musical De Marathon. Een primeur, want nog geen enkele amateurvereniging in Nederland speelde deze voorstelling.

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – nemen hun werk niet erg serieus. De werkplaats is vooral een plek voor het consumeren van bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon van Rotterdam te lopen.

De mannen gaan zich serieus voorbereiden onder leiding van hun collega Enrique, zelf oud-marathonloper, om de garage van de ondergang te redden. Er blijkt echter meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

Musical
“Het is een leuk stuk waarbij veel gelachen kan worden, maar het heeft ook een verdrietige verhaallijn”, zegt Wim Oostrom, hij speelt Gerard in de voorstelling. “Het is natuurlijk een musical, dat betekent dat erin gezongen wordt. Wij zijn een toneelvereniging en geen professionele zangers. We hebben een aantal zanglessen gehad inmiddels en ik moet zeggen dat we flinke stappen hebben gemaakt en het nu echt wel leuk klinkt.”

Wim Baas, speelt zelf Kees in de musical, noemt het een van de lastigste stukken die hij ooit heeft opgevoerd. “Dat komt door verschillende factoren. De combinatie van spel en muziek, het tempo wat erin moet zitten dat maakt het een lastig stuk. Het moet vol enthousiasme gespeeld worden zodat het echt overkomt.”

Decor
Het decor van het toneelstuk is een waar spektakel. Er zijn in totaal tien verschillende locaties te zien en tijdens het stuk zijn er 24 decorwisselingen. Om dat allemaal soepel te laten verlopen is voor het decor een apart script gemaakt. Daarin staat precies hoe het decor in elkaar zit per scene en wat er wanneer moet worden aangepast. “Dat moeten we goed oefenen met de acteurs en de toneelmeesters. Je wil niet dat een decorwissel langer dan 15 á 30 seconde duurt. Het moet soepel gaan en dat maakt dit stuk spelen een nog grotere uitdaging.”

Alle decorstukken zijn zelfgemaakt. Het zagen, schilderen, in elkaar zetten en natuurlijk het bedenken van de hele constructie van het decor is gedaan door leden Wim Oostrom, Wim Baas en Jan Lingen. “Er zit onwijs veel tijd in. We hebben er heel veel werk van gemaakt.”

Kaartverkoop
Toneelvereniging Grimas speelt op 18, 25 mei en 1 juni a.s. in het Dorpshuis te Gouderak het spektakel stuk “De Marathon” op hun geheel ‘eigenwijze’. Aanvang is om 20.00 uur. De zaal opent om 19.15 uur.  Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar vanaf 26 april via whatsapp 06-30775822 (account Grimas toneelvereniging) of via de mail grimasgouderak@gmail.com

Mocht de voorstelling nog niet zijn uitverkocht dan kunnen er ook kaarten worden gekocht aan de deur voor de aanvang. “Zin om ook toneel te spelen, kom gerust een keer langs op de woensdagavond in het Dorpshuis om eens te zien hoe we repeteren en om kennis te maken.”

Voor actuele informatie kunt u Grimas volgen via Instagram: @grimas_gouderak

Dit bericht is 1793 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief