Archieven

Dit bericht is 582 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Keramiste Petra de Jong en schilderes Tonni Hoeksma exposeren van 3 oktober tot 4 december in het Cultureel Centrum De Tuyter. Deze expositie is onderdeel van een reeks van zes exposities die de Vereniging Krimpener Kunstwaard jaarlijks in De Tuyter organiseert.

Voor zover Petra zich kan herinneren is zij al haar hele leven bezig met klei. Al heel jong was zij aan het kleien en maakte mensfiguren en gezichten. Nu maakt zij onder andere organische vormen waarin die mensfiguren terugkomen. Ook de natuur is een steeds terugkerende bron van inspiratie. De vormen, die Petra opbouwt uit stukjes klei, een langdurig proces, komen recht uit het hart. Klei is echt haar passie.

Voor haar winkel maakt zij kleiner werk, zoals aparte bekers, waxinelichtjes, vlinders en abstracte figuurtjes. Petra maakt ook op bestelling zowel kleiner als groter werk. Daarnaast geeft zij cursussen en workshops in haar atelier K(l)eigoed. Haar oude beroep van leerkracht komt daarbij goed van pas.

Tonni Hoeksma
Tonni tekent en schildert vanaf haar kindertijd. Op de lagere school in de klas van meester Groenhuis hing een poster van Karel Appel met de afbeelding van een kat. Ze was verkocht. Dieren tekenen en schilderen liet haar niet meer los. Zij laat in haar werk dieren figureren in de mensenwereld. Haar ervaring met tekenen en schilderen kwam haar van pas bij haar werk als lerares op de basisschool, waar Tonni geregeld tekende voor en met de leerlingen. Na haar pensionering volgde zij lessen bij Ina Verkaik. Op dit moment volgt zij om zich nog verder te bekwamen een cursus schilderen en tekenen bij de SKVR in Rotterdam.

Corie Grootendoorst, voormalig bestuurslid van de Krimpener Kunstwaard, opent de expositie op 15 oktober om 15.00 uur. Voor de muzikale omlijsting zorgt pianist Arent te Kloese. “Je bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.” Kijk voor de openingstijden: tuyter.nl

Dit bericht is 582 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief