Archieven

Dit bericht is 492 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024, vindt de 38e editie van de Nationale Zilverdag plaats. Dit jaar wordt het evenement geopend door Hans Beenakker, burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Deze officiële openingsceremonie is om 10.00 uur in het Nederlands Zilvermuseum.

Concerten vanaf de Stadhuistoren
De Zilverdag wordt muzikaal ingeluid met twee bijzondere concerten vanaf de Stadhuistoren. Het carillon zal dan te horen zijn in samenspel met piano. Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van Schoonhoven, speelt samen met Wim Ruitenbeek uit Nijkerk een afwisselend programma met muziek ‘voor elck wat wils’.

Silver Challenge en Junior Challenge
De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker en wordt ook dit jaar tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis. Hier kunnen bezoekers de prachtige werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge; een mogelijkheid voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar om hun creativiteit te tonen aan de ruim 20.000 bezoekers.

Rabo Nieuw Talent Plein
Op het Rabo Nieuw Talent Plein kunnen bezoekers van de Zilverdag kennis maken met de nieuwe generatie goud- en zilversmeden. Hier laten studenten en onlangs afgestudeerden van de Vakschool Schoonhoven hun werk zien.

Dagafsluiting
De winnaars van de Silver Challenge, Junior Challenge, en het Rabo Nieuw Talent Plein worden om 17.00 uur bekend gemaakt in de Grote of Bartholomeuskerk.

Topdrukte verwacht
Vorig jaar genoten meer dan 20.000 bezoekers van het stralende weer. Ook ditmaal verwacht men opnieuw topdrukte. In verband met beperkte parkeergelegenheid rondom het centrum van Schoonhoven, roept de organisatie bezoekers dan ook op om op de fiets te komen.

Meer informatie: www.zilverdag.nl

Dit bericht is 492 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief