Archieven

Dit bericht is 2541 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op de laatste donderdag van de zomervakantie is de Schoonhovense binnenstad naar traditie het domein van de kinderen. De jongste bewoners van de hele regio laten hun ondernemerskwaliteit zien – uiteraard onder begeleiding van een ouder/verzorger – tijdens de kinderbraderie. De braderie vindt plaats op donderdag 26 augustus tussen 9.00 en 12.00 uur. Deelname is gratis.

Wat ooit begon als een initiatief van de Schoonhovense scholen om geld in te zamelen voor minder bedeelde kinderen, is ruim vijftig jaar later uitgegroeid tot dé vrijmarkt voor kinderen uit de hele regio. De kinderbraderie wordt georganiseerd door BIZ Centrum Schoonhoven en Schoonhoven Partners.

Spelregels
Om er voor iedereen een leuke dag van te maken, zijn er een paar logische spelregels. Ook moet dit jaar rekening worden gehouden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zitplaatsen zijn dit jaar toegestaan in de Lopikerstraat, langs de Haven en de Kerkstraat. In verband met de veiligheid moet de waterkant aan de Haven worden vrijgehouden. De Dam en de Stenenbrug mogen dit jaar niet als verkoopplaats worden gebruikt.

Op de woensdagmiddag voorafgaand aan de kinderbraderie kunnen verkopers een plaats aftekenen met krijt. De ingang van een winkel of huis dient vrij te blijven.

Op donderdag mogen verkopers vanaf 8.00 uur plaatsnemen. De kinderbraderie begint officieel om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Na afloop dienen de verkoopplekken opgeruimd en schoon te worden achtergelaten. Dit moet voor 13.00 uur gebeurd zijn.

Op de dag van de braderie helpen vrijwilligers die rondlopen de verkoper zonodig aan een goede plek en begeleiden zij bezoekers in de juiste looproute.

Dit bericht is 2541 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief