Archieven

Dit bericht is 1258 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Het traditionele Pietjelopen komt weer terug in Schoonhoven. Een groep vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen en gaan het Pietjelopen opnieuw organiseren op 5 december vanaf 14.00 uur, mede dankzij een aantal fantastische sponsors. Door corona en het verdwijnen van Kegelhuis De Engel (ooit initiatiefnemer) stopte dit jaarlijkse kinderfeest.

Het Pietjelopen wordt dit jaar georganiseerd in de vorm van de ‘9-Pietenloop’. Het Pietjelopen of Sinterklaasjelopen zoals het vroeger heette, werd al ruim 45 jaar georganiseerd in de Zilverstad.

Op 5 december worden alle kinderen – liefst verkleed als Sint of Piet – verwacht in ‘De Vrolijke Pepernoot’ aan Lopikerstraat 6. Daar kunnen ze zich gratis laten schminken en krijgen ze een heuse stempelkaart om in ieder geval langs negen stempelposten te gaan in het centrum waar een Piet de kaart zal afstempelen. Tussendoor mogen de kinderen natuurlijk langs alle deuren van winkels en bewoners om hopelijk een kleine traktatie te ontvangen. In de stad wemelt het van de Pieten en treedt ook het ‘Hazepoten Pietenorkest’ op.

Vanaf 16.00 uur worden alle deelnemers (met mama’s, papa’s, opa’s en oma’s) verwacht in de tent aan het Veer. De kinderen ontvangen natuurlijk wat lekkers én een hele mooie Pietenloop medaille. Ook zijn er kleine prijsjes te winnen. De Sint komt eveneens op bezoek en samen gaan we het ‘Springen voor de Sint lied’ laten horen.

Omdat de tent veel kosten met zich mee brengt, is er een aanvullend programma samengesteld. Op vrijdagavond koppel klaverjassen, op zaterdagmiddag een Sinterklaas muziekfeest georganiseerd door Tavenu, zaterdagavond Winterfest voor jong en oud en op zondagmiddag een gezellige bingomiddag.

Alle informatie over de 9-Pietenloop is te vinden op de facebookpagina ‘Sint in Schoonhoven’ en over alle evenementen in de tent op www.inschoonhoven.nl.

 

Dit bericht is 1258 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief