Archieven

Dit bericht is 1181 keer gelezen

(RECLAMEBOODSCHAP)

Je tuin transformeren: het is een opwindend proces waarbij je je buitenruimte helemaal kan omgooien en inrichten zoals jij wilt. Misschien wil je wel al heel lang je tuin ombouwen tot een botanische tuin, of juist tot een loungeplek alsof je aan de kust van Zeeland bent. En zijn er allerlei mogelijkheden om jouw tuin een hele nieuwe look te geven en je kan je laten inspireren door talloze ideeën in tijdschriften en op online platforms. Om je een beetje op weg te helpen, doen we in dit artikel een aantal suggesties om jouw buitenruimte te verfrissen en vernieuwen.

Maak een functionele indeling

Het ontwerpen van een functionele indeling is een handige eerste stap om tot een succesvol tuinproject te komen. Hoe wil je je ruimte indelen? Welke functies zijn belangrijk voor je tuin? Wil je graag een eethoek, speelruimte of juist een kas in je tuin waar je groente en kruiden in kan verbouwen? Door over deze zaken na te denken en ze vervolgens verschillende schetsen te maken, kom je erachter wat de beste en meest functionele indeling wordt van je nieuwe tuin.

Gezellige beplanting voor je tuin

Als er iets is wat echt sfeer kan creëren in je tuin, is door het plaatsen van gezellige beplanting. Kies de planten die het best passen in jouw klimaat van je tuin, let daarbij op de beschikbaarheid van licht en je grond omstandigheden. Als je deze informatie hebt kan je een keuze gaan maken in welke mix aan planten je wilt kopen. Het kan leuk zijn om een mix te kopen van groenblijvende struiken, kleurrijke bloemen en grassen om textuur en kleur te te voegen aan je buitenruimte. Door perkjes aan te leggen in je tuin, heb je een duidelijke scheiding waar je planten komen. Door ook plantenpotten her en der te plaatsen ontstaat er een vrolijke, groene tuin.

Neerploffen op een loungeset

Om te kunnen genieten van een mooie tuin, heb je natuurlijk ook meubels nodig waar je lekker comfortabel op kan zitten. Kies daarom voor een loungeset online kopen als perfecte combinatie van stijl en comfort. Omdat er verschillende modellen, kleuren en materialen bestaan van loungesets, kun je eenvoudig een set vinden die past bij de inrichting van jouw tuin. Plaats vervolgens de loungeset op een logische en strategische plaats, zoals op een verhoogd deel in je tuin of langs een wandelpad, om een uitnodigende sfeer te creëren in je tuin waar je goed kan genieten van heerlijk weer.

Vrolijke accenten voor en complete tuin

Met planten en meubels in je tuin is je buitenruimte eigenlijk al zo goed als af, maar een tuin is eigenlijk pas echt compleet als je ook nog decoratieve elementen toevoegt aan je tuin. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een vogelhuisje, een parasol, buiten lampjes of een mooi tuinbeeld. De tuin winkels staan vol met leuke tuinaccessoires, maar ook in bijvoorbeeld een kringloopzaak kan je goed je slag slaan.

Dit bericht is 1181 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief