Archieven

Dit bericht is 1630 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Na twee jaar afwezigheid door corona is ‘Carmeliet op Stoom’ weer helemaal terug. Op zondag 25 september kan jong en oud zich vergapen bij de twaalfde editie van dit populaire modelbouwevenement.

“Er is wel wat veranderd in de loop van de tijd”, blikt Louis Faaij (69) terug over de afgelopen jaren. “De eerste edities hielden we bij mij in de huiskamer. Heel bescheiden met alleen bezoek van familie, vrienden en buren. De naam is gebaseerd op de Carmelietenstraat waar ik al jaren woon.” Na drie edities is de overstap gemaakt naar de bovenzaal van het voormalig Bastion, tegenwoordig Baraq. Aangemoedigd door enthousiasme van collega modelbouwers en belangstellend publiek wordt nu elke vierkante meter in het pand benut.

Deelnemers
De Asfaltrockers, Arriva modelspoorbaan, de Schiespoor vereniging die kinderen treinen laat rangeren, de Britse treinmodelbaan, stoommachines uit Duitsland en Engeland, dit alles een greep wat te verwachten is. Louis vult aan: “we hebben mensen die gemalen hebben nagebouwd, een sleepboot, brandweerwagen, vrachtwagens en stoommachines op schaal vanuit Gemaal de Hoge Boezem in Haastrecht.

Lyrisch
Samen met zijn broer Hans, zwager Bas en vriend Anne Rens zorgt Louis onder de naam ‘Faaij Steam Works’ (FSW) dat alles tot in de puntjes geregeld is. Allen zijn lyrisch van modelbouwen en krijgen energie om iets zo mooi mogelijk op schaal na te maken. “Als je het dan ook functionerend kan krijgen, dan is dat helemaal het einde”, glundert de energieke Faaij. “Met deze tentoonstelling kunnen we iedereen ervan laten genieten.”

Carmeliet op Stoom is zondag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur in Baraq, Het Bastion 5 in Schoonhoven. Entree is gratis. Een gift voor de kosten wordt op prijs gesteld.

 

Dit bericht is 1630 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief