Archieven

Dit bericht is 576 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Afgelopen zaterdag is er weer volop gevoetbald in de regio. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de eerste elftallen in de Krimpenerwaard. 

Spirit heeft zijn laatste thuiswedstrijd van 2023 met 1-2 verloren van Alexandria’66. In de ranglijst zakt Spirit naar de negende plaats, net onder de nacompetitie grens. Het verschil met Rijsoord en Alexandria’66 is nu twee punten, maar Spirit heeft nog wel een wedstrijd meer te goed.

Lekkerkerk miste liefst tien potentiële basisspelers in de uitwedstrijd van zaterdag tegen CKC. Desondanks hield men lange tijd goed stand. CKC had een twijfelachtige strafschop nodig om met 1-0 de rust in te gaan. Twintig minuten voortijd viel de tweede goal voor CKC en was de wedstrijd gespeeld: 2-0. Met zeven uit negen staan ze nu negende met drie punten minder dan LMO dat ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Haastrecht walste zaterdag met gemak over ZBC’97 heen (9-2) dat voor aanvang in de stand nog één punt boven Haastrecht stond. Met vijf treffers was Rogier Schroder de gevierde maan bij de thuisploeg, Ook Kelvin Poot wist drie maal het net te vinden. Door deze ruime zege stijgt Haastrecht naar de achtste plaats met twaalf punten uit tien wedstrijden.

Schoonhoven boekte uit bij en tegen het hoger geklasseerde Drechtstreek een goede en nuttige overwinning 2-3. Hierdoor stijgen ze in de ranglijst naar de tiende plaats met elf punten uit tien wedstrijden en nemen wat meer afstand van de directe degradatieplaatsen.

Bergambacht en Groeneweg hielden elkaar in een gelijk opgaande wedstrijd in evenwicht en scoorden beiden niet. Door het verlies van ONA stijgt Groeneweg daardoor naar de eerste plaats samen met ONA en volgt Bergambacht met één punt achterstand.

Cabauw pakte tegen koploper ONA thuis de volle winst met 2-0 en hebben nu in de afdeling de minste verliespunten. ONA en Groenweg gaan aan kop met 21 punten, maar Cabauw staat met één wedstrijd minder maar twee punten achter op de vierde plaats. Komende zaterdag gaan ze uit naar CVC Reeuwijk en op 16 december volgt de inhaalwedstrijd tegen Linschoten

Dilettant trok in een vermakelijke wedstrijd uit bij laagvlieger Linschoten met 5-7 aan het langste eind. Door deze overwinning komen ze nu op zestien punten uit tien wedstrijden en blijft het gat naar de ploegen daarboven te overzien. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Woerden.

Perkouw pakte in een moeizame wedstrijd tegen hekkesluiter Gouda wel de winst met 1-2, maar overtuigend was het allerminst. Met achttien uit tien staan ze nu samen met VEP op een gedeelde vijfde plaats. Zaterdag is de Krimpenerwaard derby tegen Bergambacht en dan zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden

In een matige wedstrijd waarin tegenstander Gouderak het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde, hield Stolwijk uiteindelijk de punten in huis. Doordat koploper NOCKralingen tegen Bolnes de punten deelden, staan ze nu weer gedeeld eerste met 21 uit tien. Bolnes staat vierde met vier punten minder, maar twee wedstrijden minder gespeeld.

Bekijk alle uitslagen hieronder:

WEDSTRIJD UITSLAG
Spirit – Alexandria’66 1 – 2
CKC – Lekkerkerk 0 – 2
Haastrecht97 9 – 2
Drechtstreek – Schoonhoven 2 – 3
Bergambacht – Groeneweg 0 – 0
Cabauw – ONA 2 – 0
Linschoten – Dilettant 5 – 7
Gouda – Perkouw 1 – 2
Stolwijk – Gouderak 2 – 0

Door: Hans Paling

Dit bericht is 576 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief