Archieven

Dit bericht is 489 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Afgelopen zaterdag is er weer volop gevoetbald in de regio. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de eerste elftallen in de Krimpenerwaard. 

Spirit pakte tegen het op de vijfde plaats staande EBOH in een zinderend duel drie broodnodige punten met een mega uitslag 6-4 en bracht het verschil op de boven hen staande ploegen terug, waardoor ze nu weer zicht hebben om degradatie/ nacompetitie te ontlopen. Over veertien dagen komt CVV Zwervers op bezoek, dat maar één punt meer heeft.

Lekkerkerk greep in de wedstrijd bij en tegen SVS Capelle, de laatste strohalm om directe degradatie te ontlopen en won met 1-2. Het verschil met de ploegen daaronder Oud Beijerland en Charlois is nu vijf punten. Komende zaterdag is een belangrijke wedstrijddag als Lekkerkerk zelf thuis aantreed tegen Oud Beijerland en Charlois het op de derde plaatst staand Slikkerveer op bezoek krijgt.

Het na de winterstop prima presterende Haastrecht leverde ditmaal een zwakke prestatie door bij laagvlieger Alblasserdam met 2-1 te verliezen. Komende zaterdag komt het op de derde plaatst staande Wieldrecht op bezoek die slecht vier punten meer hebben. Wellicht een mooie gelegen om zich te revancheren en het gat naar boven te verkleinen.

Schoonhoven had moeite met het op de laatste plaatst staande DFC, maar wist de drie punten toch in Schoonhoven te ouden door een 2-1 overwinning. Met 27 punten uit twintig wedstrijden staan ze op de achtste plaats en lijken veilig voor directe degradatie en/of nacompetitie. Komende zaterdag gaan ze op bezoek bij Unitas dat met 20 uit 20 op de elfde plaats staat.

Bergambacht slaagde er tegen laagvlieger Siveo’60 niet in om de volle winst in huis te houden en moest genoegen nemen met een gelijkspel 1-1.  Koploper Groeneweg won wel terwijl medekoploper ONA de winst aan Be Fair moest laten. Hierdoor staat Bergambacht nu derde op vier punten van Groeneweg en één punt van ONA. Komende zaterdag wacht de Krimpenerwaard derby bij en tegen Dilettant in Krimpen aan de Lek.

Cabauw – Perkouw eindigde in 1-2 waardoor Perkouw keurig vierde blijft achter Bergambacht.
Cabauw zakt door deze nederlaag naar de gedeelde achtste plaats samen met VEP uit Woerden.

Dilettant won uit bij Gouda met 0-2. Hierdoor stijgen ze welliswaar naar de zesde plaats met 30 uit 20, maar opgelucht ademhalen is er nog zeker niet bij. Het verschil met de ploegen die op nacompetitievoetbal staan is met nog zes wedstrijden te gaan slechts vijf en zes punten, terwijl komende zaterdag periodekampioen en kampioenskandidaat Bergambacht op bezoek komt.

Gouderak speelde een kleurloze wedstrijd bij en tegen Sportief. Beide ploegen schieten hier weinig mee op en staan gelijk op een gedeelde negen plaats met 17 uit 18.

Het na de winterstop zwalkende Stolwijk slaagde er tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde NOC Kralingen in, om op de valreep een punt veilig te stellen 2-2. Met 26 uit 18 staan ze op een zesde plaats en lijkt er in deze competitie weinig meer te behalen.

Door: Hans Paling

Uitslagen:

WEDSTRIJD UITSLAG
Spirit – EBOH 6 – 4
SVS – Lekkerkerk 1 – 2
Alblasserdam – Haastrecht 2 – 1
Schoonhoven – DFC 2 – 1
Bergambacht – Siveo’60 1 – 1
Cabauw – Perkouw 1 – 2
Gouda – Dilettant 0 – 2
Sportief – Gouderak 1 – 1
Stolwijk – NOCKralingen 2 – 2

Dit bericht is 489 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief