Archieven

Dit bericht is 1201 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het RIVM nodigt iedereen die tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 is geboren uit voor een vaccinatie tegen HPV. HPV is zeer besmettelijk en kan kanker veroorzaken in onder meer de mond- en keerholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. Een vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker. Ook in de Krimpenerwaard kun je je vanaf 6 februari laten vaccineren.

Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen weinig weten over de mogelijke gevolgen van het virus en de vaccinatie. Het RIVM is deze week daarom een landelijke campagne gestart. Het virus wordt overgedragen via de handen, huid of mond tijdens seksueel contact. Meestal ruimt het lichaam het virus binnen twee jaar zelf op, maar als dat niet gebeurt kan er op latere leeftijd kanker ontstaan.

Hecht GGD Hollands Midden opent binnenkort HPV-priklocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Lisse, Noordwijk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Roelofarendsveen en Schoonhoven. Om een afspraak te maken kijk je op de website van de GGD.

Dit bericht is 1201 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief