Archieven

Dit bericht is 2138 keer gelezen

HAASTRECHT- Zondag 14 januari heeft er een incident plaatsgevonden in Het Klooster in Haastrecht. Rond 19:30 uur ontstond er een vechtpartij waarbij meerdere jongeren betrokken waren.

De aanleiding betrof een ruzie tussen twee jongeren die escaleerde door tussenkomst van anderen, mede veroorzaakt door een incident tijdens een schooluitstapje op vrijdag 12 januari. Binnen Het Klooster is deze ruzie tussen meerdere jongeren verder gegaan. Dat melden politie, het COA en gemeente Krimpenerwaard in een gezamenlijk statement.

Om te zorgen dat de situatie niet verder uit de hand zou lopen, hebben medewerkers van het COA de politie gebeld. “Om de rust snel terug te kunnen brengen binnen deze groep alleenstaande minderjarige vreemdelingen, is de politie met veel agenten ter plaatse gekomen.”

Geen aanhoudingen
Bij aankomst hoefden de agenten niet fysiek in te grijpen omdat medewerkers van het COA de situatie al onder controle hadden. Er zijn geen jongeren aangehouden. Wel heeft de politie ondersteund bij de begeleiding van jongeren naar hun kamer en hen verzocht daar te blijven om de rust te bewaren.

Een ambulance heeft een van beide jongeren die aanvankelijk ruzie hadden, meegenomen. De andere is bij de huisartsenpost geweest. Ze zijn later op de avond teruggekeerd naar de locatie.

Afhandeling incident
“De situatie in het Klooster is nu weer rustig. Met alle betrokken jongeren zijn gesprekken gevoerd over wat er is gebeurd. Het incident is afgehandeld zoals afgesproken in het opgestelde veiligheidsplan. Donderdag 18 januari heeft een overleg plaats gevonden met de voormalige klankbordgroep van omwonenden en belanghebbenden”, aldus het statement.

Dit bericht is 2138 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief