Archieven

Dit bericht is 1388 keer gelezen


GOUDERAK- Op vrijdag en zaterdag was de jaarlijkse vogeltentoonstelling in het Dorpshuis Gouderak. Deze tentoonstelling werd georganiseerd door de vogelvereniging De Goudvink en trok veel belangstellenden. 

Het was de eerste tentoonstelling sinds 2019 waar publiek weer naar de vogels kon komen kijken. In 2020 en 2021 kon dit niet vanwege corona. In 2022 was er vogelgriep in de regio waardoor de tentoonstelling niet door kon gaan. Het was dus afwachten of er nog liefhebbers van vogels op de tentoonstelling afkwamen.

En dat gebeurde, want zowel vrijdagavond als zaterdag gedurende de dag was het onwijs druk in het Dorpshuis. “De tentoonstelling is een groot succes. Het was druk als vanouds en we kijken er bijzonder positief op terug”, zegt Gert-Jan Twigt, secretaris van Vogelvereniging De Goudvink. “Wat ook leuk is, is dat er veel jeugd interesse toonde in de tentoonstelling en vragen had over de vogels.”

Lori
In totaal deden er 170 vogels mee aan de tentoonstelling vanuit de hele regio. “Er hebben leden meegedaan onder andere uit Den Haag, Krimpen aan den IJssel, Stolwijk en Gouderak”, zegt Twigt. De vogels staan in de grote zaal van het Dorpshuis. “Ze staan er dit jaar nog mooier bij dan normaal, want de belichting hebben we vernieuwd en daarmee staan de vogels nog meer in de spotlights en kan iedereen ze goed bekijken”, legt voorzitter Paul Warmenhoven uit.

De 170 deelnemende vogels zijn beoordeeld door keurmeesters. Zij bekijken alle vogels en geven punten, de maximale score die een vogel kan halen zijn 95 punten. Er wordt naar alles gekeken, van nagels tot snavel en van fitheid tot kleur. De grote winnaar van de tentoonstelling is de Lori van voorzitter Paul Warmenhoven met 95 punten. “Geweldig dat ik heb gewonnen”, zegt Warmenhoven.

Tekst gaat verder onder foto

Het is  de vijfde keer dat Warmenhoven met een vogel de tentoonstelling wint in Gouderak. “Na vijf keer mag je de wisselbeker houden en daar ben ik ook erg blij mee. Er moet nu dus wel een nieuwe wisselbeker komen.” Wat maakt de Lori nu zo mooi? “Hij is gewoon compleet. Hij is schoon, strak, de poten zijn goed verzorgd”, legt Warmenhoven uit. “Ik verzorg hem heel goed en heb de kooi ook speciaal erop ingericht én ik geef veel fruit.”

Kanarie
Naast de Lori zijn er ook andere vogelsoorten die mee doen. Onder andere Zebravinken, gouldamadines en parkieten. In elke categorie is iemand in de prijzen gevallen. De kanarie was de grote afwezige op de tentoonstelling. “Het is erg jammer dat er bij ons niemand meer meedoet met kanaries. Die hoort toch wel thuis op een vogeltentoonstelling”, vertelt Warmenhoven.  “Mochten er dus mensen zijn met kanaries die het leuk vinden om deze tentoon te stellen zijn zij van harte welkom bij onze tentoonstelling volgend jaar.”

De Goudvink is op zoek naar nieuwe leden voor de vereniging. Mocht je interesse hebben of vragen mail dan naar: penningmeester.degoudvink@gmail.com

Dit bericht is 1388 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief