Archieven

Dit bericht is 5443 keer gelezen


KRIMPENERWAARD – Zaterdag 11 maart staat er een grote demonstratie gepland in Den Haag. Floor de Jong van Farmers Defence Force (FDF) denkt dat de demonstratie niet zo groot zal zijn als de vorige keren. “Veel boeren zijn echt murw geslagen, het gevoel op een goede afloop is ver weg.”

Het is inmiddels alweer ruim drie jaar geleden dat het eerste boerenprotest plaatsvond. Sindsdien zijn de boerenprotesten niet meer weg te denken uit ons land. Op 11 maart trekken er opnieuw veel boeren met trekkers richting Den Haag om van zich te laten horen.

Voor deze actie werkt belangenorganisatie Farmers Defence Force samen met Samen voor Nederland die zich inzet voor o.a. gedupeerden van de toeslagenaffaire en aardbevingsschade. “Samen de vuile was buiten hangen die deze coalitie heeft veroorzaakt.”

‘Laat je stem horen!’ 
De belangrijkste boodschap is volgens Floor de Jong: “Laat je stem horen op 15 maart! Ik kan me niet voorstellen dat heel Nederland het prima vind zoals het nu gaat en toch zie je dat bijvoorbeeld de VVD weer bovenaan staat in de peilingen. Als iedereen zijn stem laat horen zal dit vast anders zijn. Het maakt ons werkelijk niet uit op wie je stemt maar de huidige coalitie maakt er ons inziens een potje van. Stem dus op 15 maart en denk goed na als je in een stemhokje een vakje staat in te kleuren.”

Om iedereen op te roepen om te stemmen zijn er op verkiezingsborden en in weilanden posters geplaatst met daarop de leus: ‘Stem ze weg!’ en ’18+ stemmen dus!’.

Demonstratie
“We zullen zaterdagochtend op tijd vertrekken zodat mensen zo min mogelijk hinder van ons ondervinden. Het liefst pak ik de trekkers op en zet ze in het Zuiderpark zodat niemand er last van heeft maar dat kan helaas niet dus hebben we besloten op tijd te vertrekken”. De inwoners van de Krimpenerwaard zullen zaterdag dan ook geen of weinig hinder ondervinden.

 

Dit bericht is 5443 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘Veel boeren zijn murw geslagen’, desondanks toch actie op 11 maart

  • Zoals bij veel zaken liegt de overheid ook in dit dossier er lustig op los. Het stikstofverhaal rammelt aan alle kanten. Hou vol boeren, anders is het het van de dam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief