Archieven

Dit bericht is 1930 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Op woensdag 1 november wordt de Veerpoort in Schoonhoven definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting gebeurt door middel van klappalen die wegvallen in het wegdek. De gemeenteraad heeft hierover op 4 juli een besluit genomen.

De afsluiting van de Veerpoort wordt gerealiseerd door het plaatsen van klappalen ter hoogte van Brasserie de Veerpoort. Deze palen zijn eenvoudig in te klappen waardoor nood- en hulpdiensten gemakkelijk kunnen passeren. Op 1 november worden de bestaande verkeersborden verwijderd en vervangen door nieuwe borden die de gewijzigde verkeerssituatie aangeven. Als deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaat de nieuwe verkeerssituatie officieel in.

In de huidige situatie is het voor gemotoriseerd verkeer toegestaan om via de Veerpoort naar het centrum van Schoonhoven te rijden. Wethouder Ria Boere: “Door de Veerpoort volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer ontstaat een hoogwaardig en autovrij verblijfsgebied Buiten de Veerpoort.”

Dit bericht is 1930 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Veerpoort in Schoonhoven vanaf 1 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

  • En dan gaan de auto’s over de Korte Dijk en gaan de bewoners weer klagen. Dus wat is het positieve resultaat van de afsluiting?

    • Niets want dat is precies wat er gaat gebeuren. De kortste route naar mijn huis in de binnenstad was via de veerpoort. Om nu bij mijn huis te komen moet ik 3 a 4 keer zoveel meters maken door diezelfde binnenstad. Verkeersluw bij de Veerpoort, maar meer overlast elders.
      Maar ja, alles voor de bezoekers en de toeristen. Dat er in de binnenstad ook nog mensen wonen vergeten we gemakshalve maar even.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief