Archieven

Dit bericht is 1463 keer gelezen

BERGAMBACHT- Wethouder Ria Boere opende op vrijdag 30 juni de nieuwe Veerstoep in Bergambacht. Na twee en een half jaar, waarin door de aannemer met diverse tegenslagen moest worden afgerekend, is het veerplein nu klaar. Het resultaat: een prachtige entree voor de Krimpenerwaard.

Het miljoenenproject kende een aantal tegenslagen. Zo moest wethouder Boere een aantal keer naar de raad om meer geld te vragen. Onder andere een vroegere dijkdoorbraak zorgde ervoor dat er in de constructie veel veranderingen moesten worden aangebracht. Iets waar vooraf niet op is gerekend. “De dijkdoorbraak heeft veel grondlagen meegenomen en die verdwijnen op de plek waar je wil gaan bouwen”, zegt Marcel de Keizer, projectleider de Koning. Ook de oorlog in Oekraïne en de onzekere tijden van corona zorgden ervoor dat de kosten stegen.

Wethouder Boere is de raad bijzonder dankbaar voor het vertrouwen in het plan. “Als je een paar keer terugkomt om om geld te vragen dan moet je dat goed uitleggen. De projectleider heeft dat zo subliem gedaan en op papier gezet om het uit te leggen. En dan is dit het resultaat. Ja het is allemaal duur, maar we hebben het ook nog in coronatijd met elkaar moeten opvangen. Het was een spannende tijd.”

Werkzaamheden
De belangrijkste werkzaamheden waren het verplaatsen van de Veerstoep en het verbeteren van de infrastructuur. Deze is veiliger geworden. “Er is een vrij liggend fietspad langs de rijbaan aangelegd en ook de verkeersstromen zijn veel duidelijker. Geen haakse bochten meer. Verkeerstechnisch is er veel behaald”, zegt De Keizer. “En het is natuurlijk een lust voor het oog geworden.”

Verder is de toegangsweg naar het veer vernieuwd en is er door Rijkswaterstaat een overnachtingshaven voor binnenvaartschepen aangelegd. Ook is de oeverconstructie verbeterd, de verlichting vernieuwd en is er in het gebied nieuw groen. “Na al deze werkzaamheden is het gebied weer aantrekkelijk en klaar voor de toekomst.”

RTV Krimpenerwaard was bij de opening en sprak met de wethouder en aannemer. Bekijk de beelden van de opening via de video bovenaan het artikel of via ons YouTube-kanaal.

Dit bericht is 1463 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief